Juniorská sezóna kolové zahájena. První místo a důležité nominační body získala Svitávka.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V sobotu 19. února se uskutečnilo první kolo I. ligy kategorie juniorů.
V tělocvičně základní školy v Želechovicích nad Dřevnicí nedaleko Zlína tam právě zlínský oddíl pořádal první ze čtyř nominačních turnajů. Sedm juniorských dvojic bojovalo o první body do letošní tabulky.

Největším favoritem byla před začátkem letošní soutěže dvojice MO Svitávky ( David Petr / Michal Musil ) , která bude v letošní sezóně obhajovat titul mistrů republiky a také se bude snažit obhájit svojí reprezentaci na juniorském Mistrovství Evropy, kde v loňském roce získala 4. místo.

Největší souboj o první místo lze v letošní sezóně očekávat právě s týmem Sokola Zlín Prštné, který letos nově tvoří bratrská dvojice ve složení Vojtěch a Jáchym Baxovi. Starší Vojtěch je v této kategorii již zkušeným hráčem. V minulé sezóně získali v kombinovaném složení Zlín / Brno s Tadeášem Červíkem titul vicemistrů republiky a svitáveckou dvojici pak také doprovázeli na Mistrovství Evropy jako náhradní tým. Jáchym, mladší z bratrské dvojice, si vyzkouší roli favorita v juniorské kategorii vůbec poprvé.

Svitávka vstoupila do turnaje výhrou nad kombinovaným týmem Brno / Svitávka ( Tadeáš Červík / Martin Konečný ) , zápas zvládli vyhrát v poměru 4:0. Ve druhém zápase se jim pak gólově dařilo proti Šitbořicím, které porazili vysoko 8:3. V zápase s Chrastavou museli svitávečtí dokonce otáčet vývoj zápasu, ale to se jim podařilo a zvítězili těsně 4:3. Ve čtvrtém zápase proti Chodsku si pak spravili chuť jasnou výhrou 5:1 , stejně tak jako v dalším zápase proti nejslabšímu týmu startovního pole z Přerova. V tomto zápase zvítězili vysoko 10:4. Posledním zápasem celého dne a očekávaným „finále“ byl zápas proti Zlínu. V tomto opatrném zápase vedla Svitávka v poločase pouze 1:0. I tento těsný náskok ale ukázala uhájit a nakonec zvítězila v poměru 2:1 a získala tak první místo a velmi důležité nominační body do tabulky.

Sokol Zlín Prštné neměl během celého dne také žádný zásadní problém a ve všech zápasech, až na ten poslední, zvítězil.
Nejprve 3:1 proti Šitbořicím , poté 4:3 v zápase proti Chrastavě. S velkým náskokem pak zlínští porazili tým Chodska v poměru 6:2 a také Přerov vysoko 9:1. I v pátém ze šesti zápasů bratři Baxové zvítězili, když porazili kombinovaný tým Brno / Svitávka 6:3.

Na třetím místě se umístil tým Spartaku Chrastava ( Petr Málek / Lukáš Pospíšil ) , který potrápil oba favority turnaje. Ke čtyřem prohrám ale bohužel ztratil body ještě v zápase s týmem Sokola Šitbořice ( Šimon Urbánek / Dominik Šabata ) , se kterým remizoval 3:3. Chrastava a Šitbořice tak skončili shodně s 10 body a o umístění muselo rozhodnout skóre, které měl znatelně lepší tým ze severních Čech. Šitbořice tak obsadily čtvrtou příčku.

Na pátém místě skončil tým Chodska, který získal v turnaji 6 bodů za dvě výhry nad týmem Brno / Svitávka a Spartakem Přerov. Pro západočeský oddíl, který vzniknul teprve před několika lety, je tento výsledek určitě dobrým znamením a se svými výkony mohou být spokojeni.

To se bohužel nedá říct o výsledcích kombinované dvojice Brno / Svitávka. Tomuto týmu se v prvním soutěžním kole vůbec nevedlo a z šesti zápasů zvítězili pouze jednou v zápase s Přerovem. Dle kvalifikačních turnajů se zdálo, že bude tento tým bojovat o první čtyřku, ale herní projev na prvním kole tomu byl velmi vzdálený. Třeba ale tento tým promluví do celkového pořadí na prvních příčkách v dalších kolech.

Na posledním místě skončil tým Spartaku Přerov ( Denis Bubeník / Tomáš Karas ) , který byl viditelně nejslabším článkem sedmičlenného startovního pole. Přerovská dvojice v turnaji nezískala ani bod, ale jistě získali mnoho zkušeností a v dalších kolech se taky budou pokoušet svoje postavení v tabulce zlepšit.

Letošní juniorská sezóna čítá celkem čtyři turnaje. Tři nominační kola I. Ligy ze kterých postoupí prvních pět týmů na Mistrovství Republiky juniorů. Ze všech čtyř klání se pak sčítají nominační body. Tým s nejvyšším počtem nominačních bodů bude Českou Republiku reprezentovat na Mistrovství Evropy ve Švýcarsku a druhá dvojice celkového pořadí doprovodí reprezentující tým jako náhradník.

Další kolo I. Ligy juniorů je naplánováno na sobotu 19. března v Přerově.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »