V prvním kole Škoda Extraligy zvítězil tým SC Svitávky v novém složení Hrdlička / Kripner.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V Nezamyslicích se v sobotu 26. března uskutečnilo první ze čtyř soutěžních kol nejvyšší české soutěže.
Ve Škoda Extralize 2022 nastoupí opět 7 nejlepších českých dvojic. K pěti týmům, které zůstaly v Extralize z minulého roku přibyly letos dva týmy postupující z I. ligy a sice tým Sokola Šitbořice a tým Startu Plzeň.

K favoritům letošního ročníku patří dle výsledků v minulé sezóně jistě týmy Favoritu Brno, Svitávky a Zlína.
Tým Svitávky má v sedmičlenném startovním poli hned dvojí zastoupení. Všechny týmy svoji pozici potvrdily , když skončily na prvních čtyřech příčkách.

Hráči Favoritu Brno ( Jan Havlíček / Robert Zvolánek ) , reprezentanti České Republiky z posledního Mistrovství Světa z německého Stuttgartu , kde získali hezké čtvrté místo , vstoupili do prvního letošního turnaje těsnou výhrou nad domácím týmem Nezamyslic v poměru 6:5. V dalším zápase pak následoval další těsný výsledek proti staronovému účastníkovi soutěže z Plzně. Tento zápas skončil 2:1 pro Brno. Ve třetím zápase však přišla vysoká porážka proti nově složenému týmu SC Svitávky v poměru 1:7. Chuť si ale brněnští spravili v dalších dvou zápasech, kde vyhráli bez větších problémů proti týmu Šitbořic ( 6:3 ) a MO Svitávky ( 9:3 ). Poslední zápas proti týmu Sokola Zlín – Prštné pak skončil remízou 3:3. Ztráta 5 bodů a konečný počet 13 bodů tak pro Favorit Brno znamenal 3. místo v turnaji.


Tým Sokola Zlín – Prštné (  Ludvík Písek / Miroslav Gottfried ) , který bude v tomto roce obhajovat titul Mistra ČR vstoupil do turnaje zápasem proti nováčkovi soutěže ze Šitbořic. Tento zápas získali zlínští v poměru 5:2. Ve druhém zápase pak remizovali s týmem MO Svitávky se skóre 5:5. V dalších třech zápasech se Zlínu povedlo zvítězit a to proti týmu SC Svitávky ( 5:2 ) , Nezamyslicím ( 6:3 ) a Plzni ( 5:2 ). Poslední zápas s brněnským Favoritem byl velmi vyrovnaný a skončil smírně remízou 3:3. Dvě remízy a čtyři výhry tak Zlínu přinesly celkem 14 bodů a dobré druhé místo v turnaji.

Nově složená dvojice SC Svitávky ( Jiří Hrdlička st. / Jan Kripner ) kterou tvoří nejstarší a nejmladší hráč startovního pole do svého prvního společného turnaje vstoupila skvěle a to výhrou 5:2 nad oddílovými kolegy MO Svitávky. V dalším zápase pak přišla nejtěsnější možná výhra v poměru 1:0 nad týmem Startu Plzeň. Ve třetím zápase musela Svitávka přijmout porážku 2:5 proti Zlínu. Právě tento zápas byl jedinou prohrou svitáveckého týmu v turnaji, jelikož v dalších třech zápasech si dokázala poradit se soupeři a získat dalších 9 bodů za tři výhry nad Favoritem Brno ( 7:1 ) , Nezamyslicemi ( 6:1 ) i Šitbořicemi (  6:4 ). Ztráta pouhého jednoho zápasu a konečných 15 bodů za pět výher v šesti utkáních přinesl Svitávce první místo v turnaji a plný počet kvalifikačních bodů pro stěžejní reprezentační akce v letošním roce.

Druhý ze svitáveckých týmů , MO Svitávka ( Jiří Hrdlička ml. / Roman Staněk ) vstoupil do další společné sezóny nejvyšší soutěže prohrou 2:5 proti novým oddílovým partnerům. Ve druhém zápase pak Svitávka remizovala proti Zlínu v poměru 5:5. Další zápas pak zvítězili po gólově bohatém zápase proti Nezamyslicím v poměru 10:7. Následoval ale vyrovnaný zápas proti Plzni, který skončil remízou 3:3. Zápas proti brněnskému Favoritu pak skončil vysokou prohrou 3:9. V posledním zápase ale Svitávka zvítězila nad Šitbořicemi a s počtem 8 bodů za dvě výhry a dvě remízy skončila na konečném čtvrtém místě.

Jediný „český“ tým v sedmičlenném startovním poli, tým Startu Plzeň (  Ondřej Kydlíček / Josef Reindl ) předvedl na prvním kole Extraligy velmi dobré výkony. V šesti utkáních dokázal dvakrát zvítězit , a to v zápasech proti Šitbořicím ( 9:1 ) a Nezamyslicím ( 6:1 ). Jeden zápas plzeňských skončil remízou a to sice zápas proti MO Svitávce ( 3:3 ). V dalších třech zápasech Plzeň bohužel nedokázala bodovat , když prohrála proti Zlínu ( 2:5 ) , proti Brnu ( 1:2 ) a proti SC Svitávce ( 0:1 ). Konečných 7 bodů tak znamenalo páté místo v turnaji.

Tým Sokola Šitbořice nastoupil v prvním kole nejvyšší soutěže v improvizovaném složení ( Martin Drabálek / Miroslav Starý ). Jakožto vítěz minulého ročníku I. ligy měl tento tým jistě velké ambice na úspěch. Ze šesti zápasů však dokázal bodovat pouze jednou v zápase proti Nezamyslicím v poměru 4:0. Ostatní zápasy tým Šitbořic sice prohrál , mezi podstatně zkušenějšími týmy se ale rozhodně neztratil. Jeden vyhraný zápas a zisk 3 bodů znamenal pro šitbořickou dvojici konečné šesté místo.

Domácí tým Prima Nezamyslice si pro první soutěžní kolo bohužel vybral svoji smůlu v podobě zranění jednoho z dvojice hráčů. Tým tak musel naskočit ve velmi improvizovaném složení, kdy hrál zkušený Petr Přikryl s Lukášem Prusenovským namísto s Martinem Přikrylem. V turnaji nezamyslický tým bohužel nedosáhnul ani na jeden bod a musel se jím tak opravdu protrápit. V polovině turnaje se vážně zranil i hrající Petr Přikryl. Pro další kola tak snad budou oba hráči v pořádku a Nezamyslice budou moci hrát v původním složení , ve kterém v minulé sezóně dosahovali skvělých výsledků.

Druhé kolo Škoda Extraligy je naplánováno na 7. května. Hrát se bude v Želechovicích nad Dřevnicí a pořadatelem bude zlínský oddíl.

Tabulka Škoda Extraligy po prvním soutěžním kole


Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »