V Šitbořicích se uskutečnil tradiční turnaj. Soutěžilo se ve všech věkových kategoriích.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Předposlední únorový víkend patřil v Šitbořicích kolové. V tamní sokolovně se po dlouhé přestávce způsobené covidem opět uskutečnily tradiční turnaje všech věkových kategorií. K vidění byly kvalitní týmy a během turnajů panovala tradičně skvělá atmosféra.

JUNIOŘI
Turnajový víkend započal v pátek Pramos Cupem katagorie juniorů. V tomto turnaji nastoupilo 6 dvojic , z toho hned 4 dvojice jsou největšími favority letošní juniorské sezóny. K hlavním favoritům turnaje patřily dle vývoje na dvou odehraných soutěžních kolech dva týmy. Kombinovaný tým Brno/Zlín ( Tadeáš Červík / Jáchym Baxa ) a tým MO Svitávky ( Michal Musil / Martin Konečný ). Na vítězství v turnaji si ale jistě před domácím publikem dělal i průběžně třetí domácí tým Sokola Šitbořice ( Dominik Šabata / Šimon Urbánek ).
V turnaji nakonec s jedinou ztrátou za remízu právě s domácím týmem zvítězil tým Svitávky. Na druhém místě se pak umístil kombinovaný tým Brno/Zlín . Stupně vítězů uzavřel domácí tým Šitbořic , který v turnaji dvakrát remizoval a jednou prohrál.
Na čtvrtém místě pak skončil tým SK Chodska ( Martin Kobes / Jan Holar ). Na pátém místě pak skončil jediný zahraniční tým německého Zscherbenu a šestici startujících uzavřel druhý tým Sokola Šitbořice ( Ondřej Valíček / Petr Novotný ).


ŽÁCI
V sobotu dopoledne proběhl také turnaj žáků, tedy hráčů do 15 let.
V tomto turnaji měl pořádající oddíl Šitbořic také dvojí zastoupení. Dvojí zastoupení měl také tým německého Zscherbenu, který v tomto turnaji dominoval a obě jeho družstva se umístily na prvním a druhém místě. Šitbořická „jednička“ pak skončila na třetím místě se dvěma prohrami a jednou remízou.
Na čtvrtém místě skončil tým Sokola Zlín, na páté pozici pak druhý tým Šitbořic a šestičlenné startovní pole uzavřel tým Spartaku Přerov.



ELITE
Pod názvem Grand Prix 2023 byl odehrán hlavní hřeb víkendu , tedy turnaj mužů.
V šestičlenném startovním poli byly 4 české týmy, které doplnily dva týmy z Německa. Turnaj nabídnul spoustu vyrovnaných a atraktivních zápasů, které šitbořické publikum ocenilo skvělou atmosférou během celé akce.
V turnaji po jediném zaváhání v podobě remízy zvítězil tým Sokola Zlín ( Radek Adam / Tomáš Horák ) před dvojicí Favoritu Brno ( Pavel Šmíd / Robert Zvolánek ). Na třetím místě se umístil německý tým Zscherbenu , který potkala během turnaje nepříjemnost v podobě zranění brankáře Herberta Pischla. Jeho spoluhráč Michael Gerdes pak poslední dva zápasy v turnaji odehrál improvizovaně s Janem Hrdličkou.
Na čtvrtém místě se pak umístil tým MO Svitávky ( Jiří Hrdlička ml. / Roman Staněk ) , na páté pozici domácí tým Sokola Šitbořice, který si užíval bouřlivou podporu během všech svých utkání a na posledním, šestém místě, se umístil mladý tým z německého Ehrenbergu.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »