Dvě kvalifikační kola určila týmy do 23 let postupující do Ligy U23 pro letošní sezónu.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Celkem jedenáct přihlášených dvojic se v letošní sezóně rozhodlo bojovat o šest postupových příček do Ligy U23 pro rok 2024. Jako sedmý tým přibude k šesti postupujícím týmům tým Zlína , který získal na loňském domácím šampionátu medaile a zajistil si tak přímý postup do soutěže.

1. kolo

První soutěžní kolo hostila přerovská sokolovna 27. ledna. Dva týmy byly omluveny pro nemoc a tak se devět dvojic utkalo ve dvou skupinách o co nejlepší umístění.
Ve svých skupinách nakonec zvládly zvítězit týmy Spartaku Chrastavy ( Lukáš Pospíšil / Matěj Rožec ) a Sokola Šitbořice ( Dominik Šabata / Šimon Urbánek ) tyto dva týmy se tak utkaly ve finálovém klání kdy zvítězila nejtěsnějším možným výsledkem 4:3 šitbořická dvojice a mohla se tak radovat z prvenství v turnaji.
Herní systém totiž nenabídl standardní semifinálové utkání a tak se první týmy ze skupiny ihned utkaly o první místo. Druhými týmy ve skupině a tedy přímými soupeři o třetí místo byly týmy Sokola Zlín 2 ( Tadeáš Červík / Vendelín Helis ) a kombinovaný tým Svitávka / Plzeň ( Martin Konečný / Vítězslav Plh ). Tento zápas zvládl kombinovaný tým s velkým přehledem, když zvítězil 6:0 a zajistil si v turnaji třetí místo.
O konečné páté místo pak soupeřily ve skupinách třetí týmy MO Svitávky ( Michal Musil / David Petr ) a SK Chodsko ( Jan Holar / Martin Kobes ). Tento vyrovnaný zápas po základní době neurčil vítěze a na řadu tak přišel penaltový rozstřel. V něm měla Svitávka více štěstí a získala tak páté místo, před šestým Chodskem. Těchto šest týmů také ukázalo svojí realtivní vyrovnanost a herní úroveň.

Další startující týmy jsou podstatně mladší a v této věkové kategorii jsou spíše „na zkušenou“. Na sedmém místě tak skončil domácí tým Spartaku Přerov, následován Lokomotivou Liberec. Startovní pole uzavíral juniorský tým Sokola Zlín Prštné 4.

2. kolo

Druhé soutěžní kolo se uskutečnilo 17. února v Olomouci a hrálo se dle stejného herního systému. Tentokrát ale do turnaje nastoupilo všech jedenáct týmů, které tak opět bojovaly ve dvou skupinách.

Vývoj utkání v základních skupinách měl podobný vývoj jako na prvním kole. Svoji skupinu opět vyhrál tým Sokola Šitbořice a kvalifikoval se tak přímo do finálového utkání. V tom ale tentokrát narazil na tým MO Svitávky, který napravil nepovedený výkon na prvním kole a zvítězil ve svojí skupině. Tentokrát skončilo finálové utkání výsledkem 3:1 pro Svitávku a Šitbořice skončily na místě druhém. Oba týmy se tak pohodlně kvalifikovaly do dalších bojů v Lize U23 z prvního a druhého místa.
Zápas o konečné třetí místo měl opět stejné soupeře a to sice Sokol Zlín Prštné 2 proti kombinovanému týmu Svitávka / Plzeň. Tento zápas skončil remízou 4:4 a musely rozhodnout čtyřmetrové údery. V těch měl více štěstí Zlín a zvítězil tak v utkání 6:4. I tyto dva týmy se po dvou odehraných turnajích mohou těšit z postupu.
O páté místo a tedy i o postup pak bojovaly týmy Spartaku Chrastava a SK Chodsko. Právě druhý jmenovaný tým musel hrát poslední utkání po zranění jednoho z hráčů v oslabení a to se také podepsalo na konečném výsledku, když Chrastava zvítězila v poměru 8:1. Oba týmy si ale po součtu umístění ze dvou kol zajistily postup a uzavřely tak šestici postupujících.

Na sedmém až jedenáctém místě se pak umístily postupně týmy Spartaku Přerov, Sokola Zlín – Prštné 4 , Lokomotivy Liberec , MILO Olomouc a na posledním místě pak skončil tým Sokola Zlín – Prštné 3.

Liga U23 bude čítat pouze dvě soutěžní kola ze kterých prvních šest týmů postoupí do finále MČR.

První kolo soutěže je v kalendáři naplánováno na neděli 17. března ve Svitávce.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »