Tým Svitávky bral na tradičním mezinárodním turnaji v rakouském St. Pöltenu třetí místo. Zlín skončil pátý před Šitbořicemi.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V Rakousku se konal již 23. ročník tradičního mezinárodního turnaje.
Tentokrát startovalo deset týmů z pěti zemí. Týmy z Rakouska, Německa, Švýcarska a Maďarska doplnily také tři české dvojice.
MO Svitávka ve složení David Petr a Michal Musil a Sokol Zlín ve složení Martin Struhař a Jan Krejčí a tým Sokola Šitbořice ve složení Dominik Šabata a Šimon Urbánek.

Turnaj se hrál systémem Světového poháru , tedy ve dvou skupinách po pěti. Po odehrání základních skupin pak přišly na řadu zápasy o umístění.

Tým Svitávky si počínal skvěle, když v základní skupině zvítězil ve všech čtyřech utkáních bez větších problémů. Postupně porazil domácí „dvojku“ vysoko 8:0 , německý Waldbüttelbrunn v poměru 7:4 , švýcarský Möhlin 6:2 a svoje soupeře z české soutěže do 23 let ze Šitbořic vysoko 7:1. Bez ztráty bodu tak vyhráli ve svojí skupině a v semifinále na ně čekal domácí bratrský tým St. Pöltenu 1. V tomto utkání byli šťastnější domácí, když zvítězili těsným rozdílem 3:2. Na dvojici Svitávky tak čekal boj o třetí místo ve které dokázala zvítězit 4:3 nad rakouským Schwechatem a mohla se tak těšit z dobrého umístění na stupních vítězů.

Tým Zlína ve svoji skupině vybojoval 6 bodů za dvě výhry. Tu první získal hned v prvním utkání s německým Forstem v poměru 5:3. Podruhé pak zlínští hráči zvítězili proti maďarské Baji se skóre 8:3. Prohru zaznamenal český tým s rakouským Schwechatem v poměru 3:6 a další prohra přišla v posledním skupinovém utkání s domácí jedničkou St. Pöltenu. Tento zápas skončil 1:4 pro Zlín. 6 bodů tak stačilo na třetí místo ve skupině. V tom nastoupil Zlín proti mladému týmu Šitbořic a v souboji generací tentokrát zvítězila zkušenost, když Zlín zvítězil 6:4 a skončil tak na konečném pátém místě.

Sokol Šitbořice vyslal na turnaj mladé hráče, startující v letošním roce v kategoriích juniorů a U23. Ti získali ve skupině 6 bodů za dvě výhry. První z nich ukořistili již v prvním utkání s německým Waldbüttelbrunnem vysoko v poměru 8:2. Ve druhém utkání pak se stejným skóre prohráli proti švýcarskému Möhlinu. Domácí dvojku pak porazili pohodlně 6:2. V posledním skupinovém utkání pak prohráli 1:7 se Svitávkou. V již zmíněném souboji o páté místo pak Šitbořice podlehly Zlínu 4:6 a skončily tak na konečném šestém místě.

V turnaji zvítězil domácí tým , který porazil ve finále 5:3 švýcarský Möhlin.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »