Zlín zvítězil na posledním kole Škoda Extraligy a získal velký náskok v kvalifikaci na mistrovství světa.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Poslední, čtvrté kolo, nejvyšší české soutěže v kolové se uskutečnilo v sobotu 14. září ve Zlíně. I přes nevlídné podmínky na spoustě míst v celé republice vlivem povodní se tato akce nakonec mohla konat bez jakýchkoliv omezení.
Po třech odehraných kolech držel průběžné vedení tým Favoritu Brno, který ale bohužel do turnaje nastoupil vlivem zranění v náhradním složení. Domácí hráči Zlína využili tohoto oslabení na maximum a v turnaji na domácí půdě zvítězili a získali výrazný náskok v nominačních bodech pro letošní světový šampionát, který se uskuteční v německých Brémách.

V sedmičlenném startovním poli bylo již před posledním kolem téměř jistě rozhodnuto o dvou sestupujících týmech pro příští sezónu. Týmy Startu Plzeň ( Ondřej Kydlíček / Josef Reindl ) a tým Sokola Zlín 2 ( Martin Struhař / Jan Krejčí ) ve třech soutěžních kolech bohužel nenahráli dostatek bodů a udržení v nejvyšší soutěži tak bylo před posledním turnajem téměř nesplnitelnou misí. I tak se ale v posledním kole snažily alespoň sebrat body papírově silnějším týmům. Západočeský tým Plzně skončil na pátém a Sokol Zlín 2 na místě šestém shodně se šesti body. Oba týmy nastoupí v roce 2025 v I. lize.

Oba týmy Svitávky se před posledním kolem nacházely na čtvrtém a pátém místě a očekával se tak oddílový souboj o postup do finále MČR, kde v letošním roce startují pouze čtyři týmy. Tým SC Svitávka ( Jiří Hrdlička / Jan Kripner ) v posledním turnaji získal 10 bodů a konečné třetí místo. V celkovém součtu ale o jediný bod skončil na pátém místě. Po dvou letech kdy tato dvojice získala na domácím šampionátu stříbrné medaile tak skončila těsně před branami finále.

MO Svitávka ( Jiří Hrdlička ml. / Roman Staněk ) pak na posledním kole po dvou těsných prohrách brala 8 bodů za dvě výhry a dvě remízy, což stačilo až na čtvrté místo. O zmíněný jeden bod pak také uhájil tento tým v celkovém součtu čtvrté místo a kvalifikoval se tak na finálový turnaj v Praze, kde se bude bojovat o titul mistrů republiky pro rok 2024.

Favorit Brno nastoupil tentokrát v náhradním složení ( Ludvík Písek / Jan Havlíček ) a v šesti utkáních získal pouze čtyři body za jednu výhru a jednu remízu. Tento bodový zisk stačil až na poslední , sedmé místo. Jelikož se nominační body pro MS udělují dle umístění , znamenal tento výsledek velkou ztrátu. Brněnský tým se ale díky mnoha nahraným bodů z předchozích kol dostal pohodlně na turnaj MČR ze druhého místa. V kvalifikaci na MS se posunul na třetí místo za tým Nezamyslic.

Právě dvojice z SC Prima Nezamyslice ( Petr a Martin Přikrylovi ) se po dobře zvládnutých třech kolech se díky druhému místu v posledním kole dostala v kvalifikaci pro mistrovství světa na druhé místo. Na čtvrtém kole Extraligy získal tým 11 bodů za tři výhry a dvě remízy.

Domácí tým Sokola Zlín 1 ( Tomáš Horák / Radek Adam ) se s posledním kolem vypořádal ze všech týmů nejlépe, když ztratil z šesti utkání pouze jediný zápas a s 15 body v turnaji zvítězil. Důležité body díky zaváhání Brna získal v celkové klasifikaci a s velkým náskokem nyní vede souboj o nominaci na letošní mistrovství světa.

Čtyři nejlepší týmy budou bojovat o titul a medaile z domácího šampionátu 28. září v Praze a po dvou letech půjde opět o společné mistrovství s druhou disciplínou sálové cyklistiky, s krasojízdou.

Odkaz na fotogalerii z turnaje : https://eu.zonerama.com/PetrHP/Album/12034101
Foto : Petr Hrušecký

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »