[REPORT] + [ZÁZNAM] + [GALERIE] Brno opět první na 3. kole Extraligy

Übersetzen / Translate / Přeložit

Galerie

[ODKAZ] Fotografie od Petra Hrušeckého

Záznamy

[ODKAZ] ZÁZNAM ZÁPASŮ

V poslední dubnovou sobotu se v jihomoravské Svitávce uskutečnilo poslední kolo jarní extraligové fáze.

Turnaje se opět zúčastnilo 7 nejlepších tuzemských celků. Bojovalo se o cenné body pro kvalifikaci na podzimní MČR a hlavně o nominační body na MS a světové poháry.

Po prvních dvou kolech vedl tabulku nominačních bodů tým Sokola Zlín 1 po dvou stříbrných pozicích v předchozích kolech. Druhé místo vybojovali zlínští i na třetím extraligovém kole, kdy dokázali po dvou remízách a jedné prohře získat celkových 11 bodů.

Jediným týmem, který dokázal tým Zlína 1 porazit byl Favorit Brno. Zvolánek s Pískem navázali na první místo z druhého kola a po zisku 16 bodů extraligové kolo ve Svitávce vyhráli. Ztráceli body pouze po remíze 4:4 s domácí SC Svitávkou. Zároveň se dostali na vedoucí pozici v nominačních bodech na MS a světový pohár.

Na třetím místě se ziskem 11 bodů skončila Prima Nezamyslice. Na turnaji skončili s 11 body stejně jako Zlín. O umístění v tabulce pak rozhodovalo lepší skór Zlínu. Nezamysličtí bratři Přikrylové obhájili i celkové 3. místo v nominační tabulce.

Domácí družstva SC Svitávky (Hrdlička st. / Kripner) a MO Svitávky (Hrdlička ml. / Staněk) se umístila na 4. a 5. místě.

Zlín 2 ve složení Struhař / Helis si poprvé v sezóně v umístění v tabulce polepšil, když po dvou remízách vybojoval cenné body a umístil se na 6. místě.

Výrazně si naopak pohoršil tým Plzně (Kydlíček / Reindl), který po bronzovém druhém extraligovém kole dokázal ve Svitávce vybojovat pouze 1 bod a skončil poslední.

Další extraligové kolo je plánováno na září. Navazovat na něj bude vrchol sezóny – Mistrovství ČR 5.12.2024

Autor příspěvku

Marek Topolář

Marek Topolář

TJ Sokol Šitbořice

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »