Tým Svitávky získal titul mistra ČR U23 a zvítězil i v nominaci na mistrovství Evropy.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V severočeské Chrastavě se v sobotu 22. června uskutečnil finálový turnaj mistrovství ČR v kategorii U23, tedy hráčů do 23 let.
O titul a medaile tam bojovalo šest nejlepších týmů uplynulé sezóny. Na start se postavily týmy Svitávky, Zlína, Šitbořic, Chodska, kombinovaný tým Svitávky a Plzně a také pořádající Chrastava.

Právě domácí tým Spartaku Chrastava ( Lukáš Pospíšil / Matěj Rožec ) hájil po dvou odehraných soutěžních kolech průběžné třetí místo. Před domácím publikem se týmu podařilo získat „pouze“ 7 bodů za dvě vítězství a remízu. To ale přesto stačilo na třetí místo a zisk bronzových medailí.
Bodový příděl na třetím až šestém místě byl tentokrát velmi vyrovnaný. Na čtvrtém místě skončil tým Sokola Šitbořice ( Dominik Šabata / Šimon Urbánek ), který získal v turnaji 4 body.
Na pátém místě pak skončila kombinovaná dvojice Svitávka / Plzeň ( Martin Konečný / Vítězslav Plh ) , která získala pouze 3 body za jednu výhru a šestici startujících uzavřel západočeský tým SK Chodsko ( Jan Holar / Martin Kobes ) , který získal taktéž pouze 3 body za jedno vyhrané utkání.

Největší boj o prvenství v turnaji byl dle vývoje letošní sezóny očekáván mezi týmy Zlína a Svitávky. Po dvou soutěžních kolech vedl tým Zlína v nominaci na mistrovství Evropy o 2 body. Finálový turnaj ale vždy nabízí dvojnásobný bodový příděl a tak bylo před posledním hracím dnem vše otevřené.

Týmy MO Svitávky ( David Petr / Michal Musil ) i Sokola Zlín ( Vojtěch a Jáchym Baxovi ) zvládly dle očekávání čtyři z pěti zápasů bez ztráty bodu a o konečném pořadí i titulu mistrů republiky pro rok 2024 tak mělo rozhodnout přímé klání těchto dvou týmů. Ve finálovém utkání se Svitávka dostala do vedení, které udržela až do konce a po vítězství 4:2 se mohla radovat ze zisku titulu. Díky lepšímu umístění na tomto finálovém turnaji zvítězila taky v nominaci na mistrovství Evropy této věkové kategorie. To se uskuteční 21. září v Německém Großkoschenu. Mistrovství Evropy se zpravidla účastní 8 až 10 nejlepších mládežnických týmů Evropy a Česká Republika by měla po loňském zisku bronzových medailí mít nárok na dvě startovní místa. O tom, zda-li bude mít ČR jedno nebo dvě želízka v ohni rozhodne počet přihlášených týmů z okolních států.

Záznam z domácího šampionátu můžete sledovat na programu ČT Sport ve čtvrtek 27.6. v čase od 18:40

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »