Na prvním kole Ligy kategorie do 23 let zvítězil tým Zlína a vede tak v průběžné kvalifikaci o ME.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Prvním kolem ve Svitávce odstartovala v neděli 17. března letošní Liga kategorie do 23 let.
Po dvou kvalifikačních kolech se do této soutěže nominovalo šest z jedenácti týmů, které doplnil tým ze Zlína jako přímý postupující. Tento tým totiž na loňském mistrovství republiky získal stříbrné medaile a nemusel se tak dvou kvalifikačních turnajů o postup účastnit.

Právě tým Sokola Zlín 1 ( Vojtěch a Jáchym Baxovi ) je v letošním roce jedním z největších favoritů na vítězství v soutěži a nominaci na mistrovství Evropy, které se letos koná v německém Grosskoschenu v září.
Zlín vstoupil do turnaje těsnou výhrou nad svými oddílovými kolegy. Ve druhém utkání pak dokonce ztratil dva body za remízu s týmem Chodska, ale v dalších utkáních již pokaždé zvítězil a s 16 body si tak zajistil vítězství v turnaji.

Největší souboj o prvenství se očekával právě v utkání mezi týmem Zlína a domácím týmem MO Svitávky ( David Petr / Michal Musil ), který patří také k favoritům na přední umístění v letošní soutěži. Tento vzájemný souboj skončil výhrou Zlína v poměru 3:1 a Svitávka tak s jedinou prohrou a 15 body skončila na druhém místě. Oba tyto týmy tak hájí první dvě místa v průběžné kvalifikaci na letošní evropský šampionát , kterého by se měly účastnit dva české týmy.


Tým Šitbořic ( Dominik Šabata / Šimon Urbánek ) tentokrát nezopakoval dobré výsledky ze dvou kvalifikačních kol, kde skončil na prvním a druhém místě. O stupně vítězů se tentokrát nemohl ucházet, když s pouhými šesti body obsadili šitbořičtí až páté místo.

O třetí místo se tak utkaly týmy Chrastavy ( Lukáš Pospíšil / Matěj Rožec ) a kombinovaný tým Svitávka / Plzeň ( Martin Konečný / Vítězslav Plh ). V tomto utkání , které rozhodovalo o posledním týmu, které skončí na stupních vítězů zvítězil kombinovaný tým 9:5 a po solidním výkonu počas celého turnaje tak bral dobré třetí místo.

Na čtvrtém místě tak skončila Chrastava , která v turnaji získala 9 bodů. Na pátém místě pak zmiňovaný tým Šitbořic. Na šestém místě se s pouhými 4 body umístil tým Chodska ( Jan Holar / Martin Kobes ) , který trápil zkušenější týmy a jako jediný sebral body pozdějšímu vítězi. Poslední, sedmé místo, patřilo druhému týmu Zlína ( Tadeáš Červík / Vendelín Helis ) , který v turnaji nezískal ani bod.

Druhé soutěžní kolo se uskuteční 20. dubna v Šitbořicích.

FOTOGALERIE z turnaje na odkazu níže :
https://eu.zonerama.com/PetrHP/Album/11203083

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »