Ve Zlíně se konalo finále světového poháru. České týmy braly šesté a deváté místo.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Ve sportovní hale Datart ve Zlíně se v sobotu 25. listopadu uskutečnil finálový turnaj letošního seriálu světového poháru.
8 nejlepších týmů uplynulé sezóny doplnil japonský tým jako zástupce z Asie a také domácí tým, který startoval na divokou kartu.

Na turnaji se mihli také legendární bratři Pospíšilové, kteří sledovali pohledné boje o prvenství v tomto turnaji, který je po mistrovství světa tím nejprestižnějším podnikem během celého soutěžního roku.

Takzvaného „černého Petra“ si v turnaji vybral německý tým Obernfeldu. Úřadující mistři světa André a Raphael Koppovi skončili v turnaji už po první minutě prvního odehraného utkání. Právě první zmiňovaný při čtyřmetrovém úderu inkasoval tvrdou ránu přímo do obličeje a po dlouhém ošetřování musel z turnaje se zlomeninou nosu odstoupit. Tato nešťastná událost byla o to smutnější v tom, že se pro tohoto špičkového hráče jednalo o poslední turnaj v kariéře a tak se chtěl jistě rozloučit prvenstvím v turnaji.

Další vývoj turnaje už ale naštěstí žádné zranění nepřinesl a k vidění byly vidět zajímavé a napínavé boje.
Další dva české týmy hrající letos světový pohár skončili v celkovém pořadí určujícím postupující na finalový turnaj těsně pod čarou a do finále tak proklouzl pouze tým Sokola Zlín 2 ve složení Radek Adam / Tomáš Horák.
Ti chtěli před domácím publikem navázat na dobré čtvrté místo z letošního mistrovství světa ve Skotsku.
Po kontumační výhře 5:0 nad německým Obernfeldem po výše zmíněném vážném zranění následoval další nelehký soupeř, německý Stein, který reprezentují Bernd a Gerhard Mlady a který se může pyšnit dvojnásobným titulem mistrů světa. Tento zápas měl poměrně jasný vývoj a německá dvojice zvítězila v poměru 8:2.
Ve třetím utkání proti papírově nejslabšímu týmu japonské Osaky byl zisk tří bodů nutností. Zde zlínská dvojice nezaváhala a zvítězila jasným výsledkem 7:1 proti dvojici Yusuke Murakami / Yuma Takahashi. Poslední skupinové utkání bylo přímým soubojem o postup do semifinále. Proti švýcarskému Mosnangu ale bohužel Zlín další bodový zisk nepřipsal a po těsné prohře 2:3 tak skončil ve skupině na třetím místě a čekal jej zápas o konečné páté místo v turnaji.
V tom se letošní mistři republiky utkali s francouzským bratrským duem z Dorlisheimu. Vyrovnané utkání bohužel tři body nepřineslo, když česká dvojice prohrála těsně 4:5 a musela se tak spokojit se šestým místem.

Druhým českým startujícím týmem byl tým Sokola Zlín 1 ve složení Ludvík Písek / Vojtěch Baxa, který startoval jako tým pořadatele na divokou kartu. Tým, který v letošním roce těsně sestoupil z nejvyšší české soutěže, chtěl před domácí diváckou kulisou potrápit nejlepší evropské týmy.
Hned v prvním utkání narazili zlínští hráči na bronzový tým letošního mistrovství světa z rakouského Dornbirnu hrajícího ve složení Patrick Schnetzer / Stefan Feuerstein. Po dobrém začátku zápasu si ale silný soupeř vývoj utkání pohlídal a zvítězil v poměru 8:4.
Ve druhém zápase čekal na Zlín francouzský tým ve složení Quentin a Mathias Seyfriedovi. Po opatrném vývoji utkání dokázal český tým získat jeden bod za remízu 1:1. Třetí utkání hráli domácí proti mladému bratrskému týmu švýcarského Altdorfu. Vicemistři světa z letošního světového šampionátu si ale vývoj utkání pohlídali a zvítězili v poměru 6:2.
Poslední skupinový zápas odehrála zlínská dvojice proti skvěle hrajícímu týmu německého Schiefbahnu, který nedovolil českým hráčům ani jednou skórovat a zvítězil jasně se skóre 8:0.
1 bod znamenal vzhledem k vývoji ostatních utkání ve skupině poslední páté místo. Jelikož pátým týmem ve druhé skupině byl německý tým Obernfeldu, který musel z turnaje odstoupit, získali druhý zlínský tým konečné deváté místo bez boje.

O pomyslné medaile se v konečné fázi turnaje utkali dva německé , rakouský a švýcarský tým. O třetí místo svedly boj týmy německého Steinu proti švýcarskému Mosnangu. V tomto utkání rozhodly zkušenosti a Stein deklasoval mladou švýcarskou dvojici v poměru 12:3 a mohl se tak radovat ze třetího místa.
Finále nabídlo velkou podívanou, když po těsném výsledku 4:3 zvítězil rakouský Dornbirn nad německým Schiefbahnem a mohl se tak radovat z prvenství v tomto prestižním turnaji.

odkaz na celou fotogalerii na odkazu níže :
https://ceskakolova.cz/2023/11/27/galerie-finale-svetoveho-poharu-2023-zlin/

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »