Hrdlička s Loskotem opět po roce získali titul pro Svitávku

Übersetzen / Translate / Přeložit

Pro Svitávku byla letošní sezóna v kategorii Elite výsledkově velmi úspěšná. Oba její týmy totiž v konečném součtu skončily na stupních vítězů. Mezi zlatý a bronzový tým Svitávky se na stříbrnou pozici vklínil tým Sokola Zlín - Prštné.

Letošní neobvyklou a zkrácenou sezónu nejvyšší české soutěže – Škoda Extraligy 2020 poznamenaly tak jako všechny ostatní soutěže dvě nucené pauzy během roku, které neumožnily plnohodnotnou přípravu během sezóny.
Po jarní dvouměsíční odmlce následovaly poněkud rozvolněné letní měsíce. Ihned na začátku podzimu ale bylo jasné, že se sport v České Republice zastaví i podruhé. Tak se také stalo a to pouhé dva týdny před plánovaným vrcholem sezóny – finále Mistrovství Republiky pro rok 2020.

Již na posledním soutěžním kole Škoda Extraligy, dne 12. září bylo avizováno, že možným scénářem při opakovaném uzavření vnitřních sportovišť a pozastavení amatérského sportu bude také vyhlášení výsledků a rozdání medailí na základě toho, jak skončila po čtyřech odehraných kolech nejvyšší soutěž. Tento scénář se bohužel naplnil a ani v posledním měsíci v roce nebylo možné, aby se finálový turnaj uskutečnil.

Letošní ročník Škoda Extraligy tak dopadnul následovně:

Na prvním místě s pohodlným náskokem 15 bodů a s celkovými 54 body skončil tým SC Svitávky ve složení Jiří Hrdlička a Pavel Loskot, kteří zaváhali pouze na jednom ze čtyř kol a zaslouženě si tak opět po roce přišly na vítězství v Extralize a tím pádem i na titul Mistrů Republiky. V posledních šesti letech se tak z domácího prvenství mohou radovat již popáté. Pouze v roce 2018 nevyhráli Hrdlička s Loskotem. Titul ale i tenkrát zůstal ve Svitávce, když jej vybojovala dvojice Pavel Richter a Pavel Vitula. Tým SC Svitávky si zajistil také s velkým náskokem kvalifikaci pro seriál Světového Poháru pro rok 2021.

Na druhém místě se s 39 nahranými body umístil tým Sokola Zlín – Prštné 2 ve složení Ludvík Písek a Miroslav Gottfried, pro které bylo druhé místo a s ním i stříbrné medaile stejným výsledkem jako i v předešlých dvou letech. Právě v roce 2018 stanuli poprvé na druhém nejvyšším stupni v české soutěži a tento svůj výkon letos tak zopakovali již potřetí. Stejně tak ze druhého místa si zlínská dvojice obhájila svůj start na Světovém Poháru v příštím roce.

Na třetím místě se umístil a bronzové medaile získal nejmladší tým nejvyšší soutěže, tým MO Svitávky ve složení Jiří Hrdlička mladší a Roman Staněk. 36 bodů a pouhá ztráta 3 bodů na druhý Zlín znamenaly pro druhý tým Svitávky doposud nejlepší společný výsledek v kategorii Elite. Až na jedno nepovedené soutěžní kolo konkuroval mladý tým všem ostatním zkušenějším týmům a může se tak radovat z prvních medailí. Jelikož se na Světový Pohár kvalifikují vždy tři dvojice, budou si i Hrdlička mladší se Staňkem přát, aby se situace v Evropě zlepšila a Světový Pohár se mohl uskutečnit.

Předání medailí a dodatečné vyhlášení bylo tedy avizováno na 19. 12. V době kdy bylo datum předávání avizováno, bylo ještě v plánu setkat se společně na večeři, kde se měl celý letošní ročník vyhodnotit. To již ale od pátku 18. 12. bohužel nebylo možné, a to z důvodu protiepidemických opatření. Předávání medailí se tak poté uskutečnilo ve venkovních prostorách cyklistického velodromu na brněnském Favoritu.

V nejvyšší soutěži pro rok 2021 zůstávají týmy Favoritu Brno ve složení Jan Havlíček a Robert Zvolánek a tým Sokola Zlín Prštné 1 ve hrající ve dvojici Martin Struhař a Jan Krejčí. Sedmičlenné startovní pole nejvyšší soutěže doplní dva postupující týmy z I. ligy. Sokol Šitbořice hrající ve složení Marek Topolář a Miroslav Starý a tým SC Prima Nezamyslice, který reprezentuje dvojice Petr a Martin Přikrylovi. Se Škoda Extraligou se pro příští sezónu naopak loučí týmy Plzně a Favoritu Brno 2, kteří sestupují do I. ligy.

Všichni hráči i členové sálové komise se jistě těší na rok 2021 a doufají , že bude průběh roku méně hektický a všichni budou mít dostatek času. Ať už samotní hráči na svoji přípravu, nebo i členové na organizaci a formality spojené s bezproblémovým chodem soutěží všech kategorií.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »