Druhé předkolo rozhodlo o šesti postupujících týmech do ligy U23. Zvítězil kombinovaný tým Svitávka / Zlín.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V Želechovicích nad Dřevnicí se pod pořadatelstvím oddílu Sokol Zlín – Prštné uskutečnilo druhé předkolo Ligy U23.
Jedenáct týmů ve dvou kvalifikačních kolech bojovalo o šest postupových míst do letošního dvoukolového ročníku soutěže.
K šesti postupujícím týmům se přidá tým Svitávky, který se nemusel účastnit předkol na základě zisku stříbrných medailí na mistrovství ČR v minulém roce.

Těchto sedm týmů bude bojovat o kvalifikaci na MČR , kam postoupí pět dvojic, a také o kvalifikaci na letošní mistrovství Evropy , kde bude mít Česká republika jedno, nebo dvojí zastoupení. Obsazení ligy U23 2023 utvoří dva týmy Svitávky, dva týmy Zlína , jeden kombinovaný tým Svitávka / Zlín a po jednom týmu také oddíly Sokola Šitbořice a Spartaku Chrastava.

Na druhém předkole zvítězil dle očekávání tým složený pro tuto sezónu. Svitávka / Zlín ( David Petr / Tomáš Horák ) zvítězili ve skupině a poté poměrně hladce prošli i přes semifinále až do finálového utkání ve kterém zvítězili 6:3 nad týmem Sokola Zlín 2 ( Vojtěch a Jáchym Baxovi ). Ti skončili na konečném druhém místě, poté co také zvítězili ve skupině a zvládli i semifinálové utkání. Pořadí na prvních dvou místech tak bylo totožné jako na prvním kole a oba dva týmy s jistotou postoupily do Ligy U23.

O třetí a čtvrté místo se tentokrát utkaly týmy Sokola Zlín 1 ( Dominik Otásek / Vendelín Helis ) a Spartaku Chrastava ( Lukáš Pospíšil / Matěj Rožec ). V tomto utkání těsně zvítězila zlínská dvojice a obsadila tak konečné třetí místo. Čtvrté místo pro Chrastavu zajistilo severočeskému týmu dobrou výchozí pozici pro postup do dalších bojů a oba tyto týmy také postoupily do letošního ročníku soutěže.

O páté a šesté postupové místo, o kterém se rozhodovalo na základě součtu umístění v obou předkolech, bojovaly tři týmy. Tým MO Svitávky ( Michal Musil / Martin Konečný ) , který na prvním kole skončil na dobrém třetím místě. Tým Sokola Šitbořice ( Dominik Šabata / Šimon Urbánek ), který se na prvním kole umístil na čtvrté pozici. A díky dobrým výsledkům na druhém kole se do tohoto boje pokusil promluvit také západočeský tým Chodska ( Jan Holar / Martin Kobes ).
Souboj o postup mezi třemi juniorskými týmy nakonec dopadl lépe pro Svitávku a Šitbořice. Ti se se stejným počtem bodů umístily na pátém a šestém místě a v kategorii U23 tak budou bojovat dále. Chodsko bohužel do další fáze soutěže nepostoupí.

Za branami postupu do Ligy U23 zůstaly také oba týmy Spartaku Přerov a oba týmy oddílu Milo Olomouc.

První kolo kvalifikační soutěže se uskuteční v neděli 16. dubna od 12 hodin v Šitbořicích.

Seznam postupujících týmů z předkola:

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »