Na prvním kole I. ligy kategorie U23 zvítězila Svitávka.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Šitbořická sokolovna hostila v neděli 16. dubna první kolo letošní I. ligy kategorie do 23 let.
7 nejlepších dvojic této věkové kategorie bude ve dvou kolech bojovat o nominační body na letošní mistrovství Evropy U23 , které se uskuteční v září ve švýcarském Altdorfu.

Startovní pole tvoří letos dva týmy Svitávky, dva týmy Zlína, jeden kombinovaný tým Svitávky a Zlín, Spartak Chrastava a Sokol Šitbořice.
Favoritem letošního ročníku je bez pochyby tým Svitávky a kombinovaný tým Svitávka/Zlín vzniklý pro tuto sezónu, což se hned na prvním soutěžním kole potvrdilo, když spolu právě tyto týmy sehrály „finálové“ utkání o prvenství v turnaji.

SC Svitávka ( Jan Hrdlička / Jan Kripner ) zaváhala pouze v prvním utkání turnaje , když remizovala se svými oddílovými partnery , juniorskou dvojicí MO Svitávky ( Michal Musil / Martin Konečný ). Ostatní zápasy již Svitávka vyhrála a se 16 body tak v turnaji zvítězila a získala důležité body do průběžné klasifikace.

Hned v závěsu na místě druhém skončil kombinovaný tým Svitávka/Zlín ( David Petr / Tomáš Horák ) , který kromě jediné prohry v turnaji další body neztratil a připsal si tak 15 bodů.

Stupně vítězů uzavřel tým ze Zlína v bratském složení ( Jáchym / Vojtěch Baxovi ) , který v šesti utkáních čtyřikrát zvítězil a do tabulky si tak připsal 12 bodů.

Umístění na čtvrtém až sedmém místě si zbývající týmy rozdělily s odstupem jednoho bodu.
6 bodů a čtvrtou přičku vybojoval tým Spartaku Chrastava. 5 bodů a páté místo pak juniorský tým MO Svitávky.
Na šestém místě se se 4 body umístil domácí tým Šitbořic a startovní pole uzavřel na sedmém místě další zlínský tým Sokola Zlín – Prštné 1 s pouhými třemi body za jedinou výhru.

Druhé soutěžní kolo se uskuteční v sobotu 13. května ve Svitávce.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »