Nezamyslice zvýšily svůj náskok a míří do Extraligy

Übersetzen / Translate / Přeložit

Turnajový víkend 20.- 21. 6. pokračoval v neděli druhým kolem I. ligy. Přečtěte si reportáž z turnaje.


Odkaz na výsledky zde

Turnajový víkend 20.- 21. 6. pokračoval v neděli druhým kolem I. ligy.
Jedná se o druhou nejvyšší českou ligu, která má 3 kvalifikační kola. První kolo se stihlo odehrát ještě před nucenou pauzou 25.ledna.
I v I. lize startuje vždy 7 týmů, z nichž po odehrání tří kvalifikačních kol poslední dva týmy sestoupí do II. ligy a první dva naopak postoupí do Extraligy pro příští sezónu.
První kolo s velkým přehledem vyhrál tým z Nezamyslic ( Petr Přikryl / Martin Přikryl ), který neztratil ani jeden bod. Byl následován týmem Šitbořic ( Marek Topolář / Miroslav Starý ), který se tak zařadil na druhou postupovou pozici.

Druhé kolo nepřineslo změnu na první pozici a s pouhou ztrátou dvou bodů za jednu remízu v turnaji opět zvítězily Nezamyslice a zvýšily tak svůj náskok na první pozici před druhými Šitbořicemi na rozdíl 13 bodů. S největší pravděpodobností se dá tvrdit, že tým Nezamyslic je po dvou téměř bezchybných kvalifikačních kolech „jednou nohou“ v Extralize pro příští sezónu.

Šitbořice, které hájily druhou postupovou příčku vstoupily do turnaje dobrým zápasem a remízou právě proti pozdějšímu vítězi. V dalších zápasech se ale mladému týmu nedařilo, tak jako na minulém turnaji. V konečném součtu se tak museli hráči Šitbořic spokojit s 8 body a čtvrtým místem. Po dvou kolech ale stále drží druhou postupovou pozici. Náskok na další tým je již ale pouze jediný bod.

Třetím týmem se po skvělém výsledku na druhém soutěžním kole stala dvojice týmu Spartak Chrastava ( Tomáš Brodský / Daniel Fadrhonc ). Chrastava v zápase prohrála jediný zápas proti pozdějším vítězům a to nejtěsnějším možným výsledkem v poměru 0:1. 15 bodů tak Chrastavu dostalo až na třetí místo a na posledním kvalifikačním kole tak ještě bude mít příležitost zabojovat o historický postup do nejvyšší české ligy.

Zklamaní z výsledku jsou jistě hráči Pankráce Praha, kteří vstupovali do druhého kola s dobrou výchozí pozicí ze třetího místa. Druhé kolo se jim ale vůbec nepodařilo a z šesti zápasů si odnesli pouze 2 body za dvě remízy a v celkovém pořadí se tak bohužel propadli na 5. místo.

Tým Zlína je po druhém kole na šestém sestupovém místě. Dva startující týmy Svitávky získali znatelně více bodů jako na prvním kole. K posunu v tabulce to však stačilo pouze týmu MO Svitávky 2 ( David Richtr / Jan Stibor ) , kteří se díky 9 bodům posunuli na průběžnou 4. příčku. Bratři Richterovi ( Pavel / Lukáš ) hrající za SC Svitávku 2 získali svoje první společné body. Za 2 výhry a remízu si připsali na konto 7 bodů. To ale bohužel stále nestačilo k postupu z celkového posledního místa.

Poslední, třetí kolo, se uskuteční 19. září v Nezamyslicích.

Tabulka po druhém kvalifikačním kole

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »