Soustředění sálové cyklistiky

Übersetzen / Translate / Přeložit

Sálová komisi pokračuje v organizaci soustředění. Ve dnech 14. - 16. 8. se podařilo uspořádat v Brně soustředění hráčů v kolové kategorie U23 a Elite, které trenérsky vedli Radim Hasoň, Miroslav Berger. Ve Zlíně se pod trenérským vedením Věry Břínkové a Petra Bartůňka představili talentovaní krasojezdci.

Jiří Hrdlička ml.

O víkendu 14. – 16. 8. se v Brně na Favoritu uskutečnilo reprezentační soustředění v kolové. 
Toho se zúčastnilo 5 nejlepších mužských dvojic hrajících nejvyšší ligu ( Škoda Extraliga 2020 ) a také 4 nejlepší dvojice kategorie U23. Reprezentanti obou věkových kategorií během víkendu absolvovali celkem 4 tréninky na kole doplněné cvičením a jinými aktivitami.Trénink mladších hráčů vedl bývalý mistr světa z roku 2008, Radim Hasoň. Hráči trénovali různé herní situace a tréninky byly ve vysokém tempu. Trénink starších reprezentantů vedl zkušený bývalý hráč a také dvojnásobný mistr světa (1989, 2003) Miroslav Berger st. Týmy se spíše sehrávali během zápasů a trénovali také standardní situace. 
Setkání a společný trénink byl přínosem pro všechny zúčastněné a dobrou přípravou před dalším pokračováním letošní sezóny. 
Ta bude pokračovat 23.8. semifinálovým turnajem MČR U23 v Šitbořicích a o týden později 3. kolem Škoda Extraligy v Chrastavě na severu Čech. 

Miloš Urbanec:

Soustředění v kolové ELITE + U23

Areál Favoritu Brno byl víkendu 14. – 16. 8. hostil reprezentanty kolové v rámci  reprezentačního soustředění. 
Toho se zúčastnilo 5 nejlepších mužských dvojic hrajících nejvyšší ligu (Škoda Extraliga 2020 ) a také 4 nejlepší dvojice kategorie U23. Reprezentanti obou věkových kategorií během víkendu absolvovali celkem 4 tréninky na kole doplněné cvičením a jinými aktivitami.

Hráči byli zařazeni do dvou tréninkových skupin, trénink mladších hráčů vedl bývalý mistr světa z roku 2008, Radim Hasoň. Hráči trénovali různé herní situace a tréninky byly ve vysokém tempu. Trénink starších reprezentantů vedl zkušený bývalý hráč a také dvojnásobný mistr světa (1989, 2003) Miroslav Berger st. Týmy se spíše sehrávaly během zápasů a trénovaly také standardní situace. 
Setkání a společný trénink byl zakončen přípravným turnajem a lze konstatovat, že pro všechny reprezentanty bylo soustředění kvalitní  přípravou před dalším pokračováním letošní sezóny. Ta bude pokračovat 23.8. semifinálovým turnajem MČR U23 v Šitbořicích a o týden později 3. kolem Škoda Extraligy v Chrastavě na severu Čech. Reprezentanti i nadále pokračují v přípravě, neboť účast na ME U23 i ME elite je stále otevřená. 

Soustředění talentované mládeže v krasojízdě

Paralerně se soustředěním kolové probíhala příprava juniorských závodníků v krasojízdě ve Zlíně. Nadějní krasojezdci si tentokrát nevystačili jen s kolem, ale činili se např. v bazénu, v lese a díky zkušené trenérce V. Břínkové si mohli vylepšit fyzickou kondici rovněž na kolečkových bruslích v okolí lázeňského komplexu Zlín – Kostelec. Sjíždění sestav a vylepšování technického provedení cviků pak probíhalo pod vedením bývalého reprezentanta a majitele 5 bronzových medailí z mistrovství světa Petra Bartůňka. Zejména rozmanitost přípravy, tedy nikoli jen přípravu na kole, si všichni mladí závodní pochvalovali a vzhledem k přesunu juniorského mistrovství republiky z jara na podzim si měli možnost udělat obrázek o stávající formě. Vrcholem letošní sezóny v krasojízdě juniorů bude listopadový šampionát, který se uskuteční v hale TJ Pankrác Praha.

Autor příspěvku

Marek Topolář

Marek Topolář

TJ Sokol Šitbořice

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »