SC Svitávka vyhrála poslední soutěžní kolo i celou ŠKODA Extraligu 2020

Übersetzen / Translate / Přeložit

V sobotu 12. září se ve sportovní hale ve Svitávce odehrálo za zvýšených hygienických podmínek poslední soutěžní kolo nejvyšší české soutěže v kolové – Škoda Extraligy 2020. Pro všech 7 startujících týmů to byla poslední příležitost na zisk důležitých bodů do kvalifikačních tabulek pro příští rok a pro boj o postup na letošní MČR.

Turnaj nejlépe zvládnul první tým Svitávky. SC Svitávka ( Jiří Hrdlička / Pavel Loskot ) zvládla v šesti zápasech čtyřikrát vyhrát a dvakrát se musela spokojit s remízou a to s týmy Favoritu Brno 1 a Sokola Zlín – Prštné 1. Celkových 14 bodů zajistilo Svitávce první místo v turnaji.
První místo také Svitávka vybojovala v celkovém pořadí po čtyřech odehraných kolech. A to s velkým náskokem 15 bodů na druhý Sokol Zlín – Prštné 2 ( Ludvík Písek / Miroslav Gottfried ), který byl před posledním soutěžním kolem pouze 4 body. Svitávka tak s přehledem postoupila do Finále MČR a zajistila si tak již s předstihem právo startovat na Světových Pohárech v příštím roce. Na Finále MČR tak budou obhajovat svůj loňský titul.

Právě druhý zmíněný tým Sokola Zlín – Prštné 2 prožil nepovedený turnaj, když z šesti zápasů vyhrál pouze jeden a se třemi body obsadil až šesté místo.
Toto umístění ale stačilo na celkové druhé místo po čtyřech kolech. Před třetím týmem ztratil Zlín náskok dvanácti bodů na pouhé tři body. Tým Zlína je tedy druhým postupujícím do Finále MČR. V tabulce kvalifikace na Světový Pohár 2021 Zlín také výrazně ztratil a na finálovém turnaji o svoji účast bude muset ještě zabojovat.

Na třetím a čtvrtém místě byly před posledním kolem bodově shodně dva týmy a to tým Favoritu Brno 1 ( Jan Havlíček / Robert Zvolánek ) a MO Svitávky ( Jiří Hrdlička ml. / Roman Staněk ). Oba týmy měli po třech odehraných kolech na kontě 24 bodů. Cílem obou týmů bylo zůstat v první „čtyřce“ a zajistit si tak postup na Finále MČR.
Týmy Brna a Svitávky ale dosáhly svého cíle, když skončili v turnaji na třetím a čtvrtém místě. Tak jako skončili na sobotním turnaji, skončili i v celkovém pořadí. Tedy MO Svitávka na třetím a Favorit Brno 1 na čtvrtém místě. Oba týmy tak doplní SC Svitávku 1 a Sokol Zlín – Prštné 2 na finálovém turnaji, který by se měl uskutečnit 24.10. v Němčicích na Hané. Tyto 4 týmy tedy budou bojovat o letošní titul Mistra České Republiky a výsledky během sezony napovídají, že zvítězit může kdokoliv i když velkým favoritem je vítěz letošní soutěže a obhájce titulu z minulého roku, tým Svitávky.

O pouhý jeden bod za třetím a čtvtým týmem byl tým Startu Plzeň ( Ondřej Kydlíček / Josef Reindl ), kteří přijeli do Svitávky také bojovat o postup. To se týmu bohužel nepovedlo, když získali pouze 3 body za jednu výhru. Josef Reindl se bohužel v polovině turnaje zranil a musel za něj tak nastoupit náhradník Jan Bohatý, který turnaj dohrál. V turnaji páté a v celkovém součtu šesté místo znamená pro Plzeň sestup do 1. ligy pro rok 2021 společně s posledním, sedmým týmem Favoritu Brno 2, který během čtyř soutěžních kol získal pouze 13 bodů.
Svou účast v nejvyšší lize zachránili druhým místem v turnaji hráči týmu Sokol Zlín – Prštné 1 ( Martin Struhař / Jan Krejčí ), kteří vystřídali právě tým Plzně na 5. „neutrálním“ místě. Tým na tomto místě nepostupuje do Finále MČR, ale ani nesestupuje do nižší ligy.

O tom kdo postoupí do Škoda Extraligy pro příští rok z nižší, 1. ligy, rozhodne její poslední soutěžní kolo 19.9. v Nezamyslicích. Dva týmy s největším součtem bodů doplní pět nejlepších týmů Extraligy v roce 2021. Právě tým pořádajících Nezamyslic má velmi dobře nakročeno když hájí po dvou odehraných kolech vysoký náskok 13 bodů. O druhé postupové místo bude na posledním kole zřejmě probíhat boj mezi Šitbořicemi a Chrastavou.

Odkaz na fotogalerii 4. soutěžního kola – foto : Jiří Vosička

https://bodavavosa.rajce.idnes.cz/Extraliga_kolove_-_Svitavka/?

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »