SC Svitávka bez ztráty bodu první na 3. kole ŠKODA Extraligy

Übersetzen / Translate / Přeložit

V sobotu 29.8. se v severočeské Chrastavě uskutečnilo 3. soutěžní kolo nejvyšší české soutěže v kolové.
Sedm nejlepších českých týmů bojovalo o další důležité body do celkové klasifikace.

Po dvou odehraných kolech vedla soutěž dvojice Sokola Zlín – Prštné 2 ( Ludvík Písek – Miroslav Gottfried ) a to o jeden bod před SC Svitávkou ( Jiří Hrdlička – Pavel Loskot ).
Třetí soutěžní kolo ale změnilo pořadí na prvních dvou místech, kdy Svitávka v improvizovaném složení ( Jiří Hrdlička – Pavel Richter ) zvítězila v turnaji bez ztráty jediného bodu. Pavel Richter nastoupil místo zraněného Pavla Loskota a svoji úlohu tak zvládnul na výbornou. Týmu Zlína se v některých zápasech příliš nevedlo a se 4 výhrami a 1 remízou obsadili na turnaji 2. místo. To jim také patří v celkovém pořadí, když na první tým SC Svitávky ztrácí 4 body.
Oba dva týmy si tak zřejmě zajistili účast na letošním Mistrovství ČR a můžou tak hrát poslední soutěžní kolo bez většího tlaku.

Další 3 týmy ve startovním poli jsou na tom bodově velmi vyrovnaně. MO Svitávka ( Jiří Hrdlička ml. – Roman Staněk ) bohužel nenavázala na svoji senzační výhru v předchozím kole a ztratila tak čtyřbodový náskok na tým brněnského Favoritu. Právě Favorit Brno ( Jan Havlíček – Robert Zvolánek ) je na tom nyní bodově stejně jako Svitávka a díky lepšímu brankovému rozdílu jsou tyto dva týmy nyní na 3. a 4. místě.
Svoji ztrátu smazal také tým Plzně ( Ondřej Kydlíček – Josef Reindl ) , který se dotáhnul na Svitávku a Brno a se ztrátou pouhého jednoho bodu nyní hájí 5. příčku.

Sokol Zlín – Prštné 1 ( Martin Struhař / Jan Krejčí ) na třetím soutěžním kole uhrál celkem 8 bodů za 2 výhry a 2 remízy a snížil tak svoji ztrátu na 6. sestupovém místě a bude tak v posledním soutěžním kole bojovat o udržení v soutěži. Ztráta na pátou Plzeň je nyní 5 bodů.  
Nejvyšší soutěž pro rok 2021 zřejmě opustí tým Favoritu Brno 2 ( Pavel Vitula / Radim Hasoň ) , kdy za druhého jmenovaného nastoupil jako náhradník hráč kategorie U23 Patrik Krejčí. I přes zodpovědnou hru se druhému brněnskému týmu bohužel nepodařilo uhrát více než 1 bod za remízu s brněnskou jedničkou. Po 3 odehraných kolech přísluší týmu poslední 7. místo s pouhými 10ti body a ztráta 13 bodů pro záchranu v soutěži je již příliš vysoká. 

Poslední soutěžní kolo se uskuteční 12. září ve sportovní hale ve Svitávce. První 4 týmy po odehrání posledního kola postupují na finálový turnaj Mistrovství ČR , které je na programu 24.10. v Němčicích na Hané. Pátý tým celkového pořadí zůstane v nejvyšší soutěži pro rok 2021 a šestý a sedmý tým přímo sestoupí do I. ligy pro další sezonu. 

Pořadí 3. kola ŠKODA Extraligy 2020
Průběžné pořadí ŠKODA Extraligy po 3 odehraných kolech

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »