V prvním kole II. ligy se nejvíce dařilo Chrastavě a Pankráci Praha

Übersetzen / Translate / Přeložit

V sobotu 22. ledna byla v Liberci zahájena nová sezona ligových soutěží, a to úvodním kolem II. ligy. V ní z loňska setrvala družstva Favoritu Brno 4, Lokomotivy Liberec a Sokola Zlín-Prštné 4, který loni tuto soutěž ovládl, avšak do vyšší soutěže postoupit nemohl kvůli maximu dvou startujících dvojic z jednoho oddílu v dané soutěži. Z baráže do II. ligy postoupily týmy Milo Olomouc a Start Plzeň 2. Sedmičlenné pole startujících doplnili sestupivší z I. ligy, tedy Pankrác Praha a Spartak Chrastava.

Právě Spartaku Chrastava, který tuto sezonu zahájil ve staronovém léty osvědčeném složení Tomáš Brodský / Daniel Fadrhonc, se na úvod II. ligy dařilo ze všech týmů nejlépe. Po náročném vstupu do turnaje, kdy dokázali otočit nepříznivý stav 0:2 s houževnatě hrající Olomoucí, ztratili body pouze dvěma remízami. První přišla Zlínem a druhá až v úplně posledním zápase turnaje, kdy v závěrečných 40 sekundách hry nedokázali udržet vedení 7:5 proti Pankráci Praha. I tak ale díky lepšímu skóre úvodní turnaj ovládli a nejlepším možným způsobem vykročili k postupu zpět do I. ligy.

Pankrác Praha opět vsadil na sestavu dvou útočníků – Daniela Fausta Jenšíka a Petra Šístka. Ti dokázali zvítězit v prvních čtyřech zápasech, ač zejména utkání se Zlínem a Olomoucí byla velmi vyrovnaná. Poté je jako první dokázal obrat o body Favorit Brno, který na konečných 2:2 vyrovnal až z posledního úderu celého zápasu. Na závěr Pankrác odehrál divácky velmi atraktivní utkání s Chrastavou, v němž byl rád za remízu 7:7, což v součtu znamenalo 14 bodů a celkově povedený turnaj.

Loňský vítěz této soutěže, Sokol Zlín–Prštné 4 pro letošní rok udělal změnu v sestavě, když po boku Vendelína Helise nastoupil velmi zkušený Martin Struhař. Zlínští do turnaje vstoupili přesvědčivou výhrou nad Favoritem Brno, avšak poté neudrželi poločasové vedení s Chrastavou a následně podlehli Pankráci a překvapivě i Olomouci. Závěrečné výhry nad Plzní a Libercem znamenaly celkových 10 bodů, což rozhodně není špatná výchozí pozice do dalších kol s ohledem na jistě vyrovnané boje o postup do I. ligy.

Družstvo Mila Olomouc hrající ve složení Jiří Petrůj / Milan Vokurka mělo v turnaji pomalejší rozjezd. Po prohrách s Chrastavou a Pankrácí olomoučtí jen remizovali s Plzní, avšak poté se rozehráli k vynikajícím výkonům a všechny zbylé soupeře porazili. Letošní nováček této soutěže tak uhrál krásných 10 bodů, čímž naznačil, že by v letošním roce rozhodně nemusel mít sestupové starosti.

Pro zkušený tým Favoritu Brno 4 (Břetislav Kotulán / David Burda) byla v turnaji stěžejní úspěšná otočka nepříznivého vývoje utkání s Plzní, v němž v poločase prohrávali 1:3, načež dokázali zvítězit 4:3. Další výhra nad Libercem a remíza s Pankrácí jim pak stačily na průběžné páté místo.

Druhá dvojice Startu Plzeň (Jan Bohatý / Vítězslav Plh) zřejmě doplatila na méně zkušeností oproti soupeřům a přestože dokázala porazit Liberec, tak následně neudržela nadějné vedení s Olomoucí ani s Brnem. Získané 4 body jim tak přisoudily šestou pozici po úvodním kole.

Domácí Liberec byl nucen sáhnout ke změně v sestavě a spoluhráčem Jana Benedy tak byl namísto Jiřího Zemana Petr Hradecký. Ačkoliv jejich hra v tomto improvizovaném složení nebyla vůbec špatná, tak nakonec doplatili na nízkou produktivitu a nedokázali získat ani bod. Dá se ale očekávat, že do dalších kol bude Liberec spřádat plány na stíhací jízdu na soupeře nacházející se v tabulce výše.

Druhé kolo II. ligy je na programu 5. března v Olomouci a bude zajímavé sledovat, jak zamíchá průběžným pořadím.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »