Začala také sezóna I. ligy. Bez ztráty bodu zvítězila Svitávka. Spolu se Zlínem drží pohodlný náskok před ostatními týmy.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Další soutěží, která již odstartovala novou sezónu 2022, byla I. liga.
V sobotu 29. ledna se v Brně uskutečnilo první ze tří soutěžních kol. Jako i v ostatních soutěžích zde startovalo 7 týmů.
Mírnými favority této soutěže byly 3 týmy , a to sice Šitbořice a jeden ze dvou startujících týmů Zlína. Tyto dva týmy totiž sestoupili v minulém roce do I. ligy z Extraligy. Ani jeden tým, ale nehrál v tom stejném složení, jako tomu bylo v minulém roce a tak se dal mezi favority počítat také tým Svitávky, který skončil minulou sezónu těsně na nepostupovém třetím místě.

První kolo nabídlo mnoho vyrovnaných zápasů a tomu nasvědčuje i průběžné pořadí po prvním odehraném turnaji. První dva týmy drží poměrně pohodlný náskok před ostatními, ale týmy na třetím až posledním, sedmém místě, jsou v tabulce seřazeni s rozdílem pouhých 3 bodů. Jistě tak v dalších soutěžních kolech může rozhodovat jeden jediný zápas.

Vítězem úvodního klání letošní sezóny se stal tým MO Svitávka 2 ( David Richtr / Jan Stibor ) , který v turnaji neztratil ani bod. Poměrně přesnou hrou bez zbytečných chyb si zajistil plný bodový zisk a velmi solidní náskok do dalších bojů. Jediným slabším momentem turnaje byl zápas proti jednomu z týmů Zlína, který skončil nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

Průběžně na druhém místě je pak po prvním kole tým Sokola Zlín – Prštné 3 ( Tomáš Horák / Radek Adam ). Mladý tým v novém složení zvládnul první zkoušku velmi dobře a ztratil body pouze ve dvou utkáních s oddílovými kolegy ze Zlína a v zápase proti pozdějším vítězům turnaje ze Svitávky. Se 13 body tak hájí druhé místo v tabulce s náskokem 6 bodů před dalším týmem Zlína.

Právě Sokol Zlín – Prštné 2 ( Radim Vavruša / Jan Krejčí ) hájí po prvním turnaji dobré třetí místo. Tento tým prohrál v turnaji pouze jednou, poté čtyřikrát remizoval a jednou zvítězil. Velmi vyrovnané výsledky s ostatními týmy prozradily, že i tento tým bude mít i přes bodovou ztrátu velkou šanci v boji o první dvě postupová místa.

Na čtvrté a páté pozici skončily v turnaji oba domácí týmy brněnského Favoritu. Favorit Brno 2 ( Patrik Krejčí / Michal Fryčar ) získali v turnaji 6 bodů za dvě výhry proti Šitbořicím a Přerovu. Další dva zápasy ale prohrál tento mladý tým pouze rozdílem jedné branky a v dalších kolech tak může jistě usilovat o mnohem lepší umístění. Favorit Brno 3 ( Marek Krejčí / Dalibor Rožnik ) patří sice v letošním ročníku I. ligy k nejstarším týmům. Díky svým zkušenostem ale získali v turnaji 5 bodů za jednu výhru a dvě remízy. Díky vyrovnanému počtu bodů ve středu tabulky může i tento tým v dalších soutěžních kolech překvapit.

Na posledních dvou příčkách skončil v prvním kole oslabený tým Sokola Šitbořice ( Marek Topolář / Šimon Urbánek ). Právě druhý jmenovaný hráč soutěžící v kategorii juniorů musel nahradit nemocného Miroslava Starého. V původním složení by šitbořická dvojice měla zcela jistě větší šance a pohybovala by se na prvních místech. Mladý náhradník ale po boku zkušenějšího Marka Topoláře zvládnul svoji úlohu obstojně a zisk 5 bodů za jednu výhru a dvě remízy je dobrým základem pro další boje.

Sedmé místo patří po prvním kole týmu Spartak Přerov ( Filip Váňa / Libor Pánek ) , kteří v šesti zápasech získali pouze 4 body za jednu výhru a jednu remízu. Jedná se zřejmě o nejslabší tým ve startovním poli, ale díky bodové rovnosti mezi třetí a sedmou příčkou ještě přerovská dvojice určitě nemusí vzdávat svůj boj o udržení mezi ostatními kvalitními týmy ve druhé nejvyšší soutěži.

Další soutěžní kolo je naplánováno na 24. dubna v Přerově. Poslední, rozhodující kolo, pak je na programu dne 14. května ve Svitávce.





Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »