Světový pohár pokračoval třetím kolem. Týmy Brna a Zlína se umístily na šestém a osmém místě.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Třetím z celkových šesti kol pokračoval letošní seriál Světového poháru.
Na turnaji startovaly oba dva kvalifikované týmy, tedy první dva nejlepší týmy loňské sezóny.
Favorit Brno ( Jan Havlíček / Robert Zvolánek ) a Sokol Zlín ( Ludvík Písek / Jan Krejčí za nemocného Miroslava Gottfrieda ).

Tentokrát se turnaj konal v německém Berlíně. Bohužel se ani tentokrát nepodařilo českému týmu probojovat do semifinále mezi první čtyři nejlepší týmy.

Favorit Brno měl k tomuto úspěchu vzhledem k rozlosování skupin papírově velmi dobrý předpoklad.
Hned v prvním zápase ale bohužel přišla ztráta bodů za remízu 5:5 s rakouskou „dvojkou“ , týmem Dornbirnu. Ve druhém zápase pak brněnský tým prohrál vysoko 2:9 s mladým švýcarským týmem z Altdorfu. Po dvou zápasech se tak vidina semifinále značně vzdálila. Následoval zápas s domácím týmem Berlína , který Brno vyhrálo jasně 8:0. V posledním skupinovém zápase získali ještě jeden bod za cennou remízu 6:6 proti úřadujícím mistrům světa z německého Steinu.
5 bodů za jednu výhru a dvě remízy ale bohužel stačil pouze na třetí místo ve skupině a zápas o 5. místo. Tento zápas odehrál Favorit Brno proti francouzské jedničce z Dorlisheimu. Těsná prohra 2:3 znamenala konečné 6. místo v turnaji.

Sokol Zlín nastoupil jako na minulém kole opět v náhradním složení. Za stále ne plně zotaveného Miroslava Gottfrieda opět nastoupil po boku Ludvíka Píska Jan Krejčí. V tomto složení si Zlín nevedl špatně, když v prvním zápase porazil mladý rakouský tým Sulzu v poměru 6:1. Ve druhém zápase pak Zlín prohrál 2:4 s německým Schiefbahnem, který má letos skvělou sezónu.
Třetí zápas přinesl poněkud překvapivou výhru 8:4 nad švýcarskou jedničkou z Pfungenu. Poslední skupinový zápas proti francouzskému Dorlisheimu pak zlínská dvojice prohrála v poměru 1:4. V základní skupině tak získala 6 bodů za dvě výhry. Stejně bodů ale získal i francouzský bratrský pár a vzájemný zápas rozhodl v neprospěch Zlína o 4. místě ve skupině a zápase o konečné 7. místo. V tomto posledním zápase prohrál Zlín proti rakouskému Dornbirnu vysoko 4:11 a musel se tak spokojit s konečným 8. místem. Pro zlínský tým se jednalo již o třetí start a čeká jej tak nyní odehrát už pouze poslední soutěžní kolo.

V turnaji zvítězil německý tým ze Schiefbahnu, který po 3 odehraných kolech jasně vede v celkové kvalifikaci. Na druhém místě skončila švýcarská bratrská dvojice Pfungenu a stupně vítězů uzavřeli úřadující mistři světa z německého Steinu.

Příští kolo Světového poháru se odehraje 24. září v německém Hardtu. Tentokrát na něm bude startovat za Českou republiku pouze tým Favoritu Brno.

Konečné pořadí 3. kolo Světového poháru – Berlín

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »