Favorit Brno v náhradním složení na světovém poháru ve Švýcarsku devátý.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Páté z letošních celkem šesti soutěžních kol série Světového poháru se uskutečnilo v sobotu 15. října ve švýcarském St. Gallenu.
Ke svému poslednímu, čtvrtému kolu nastoupil tentokrát tým Favoritu Brno.
Kvůli těžkému zranění kolene Jana Havlíčka musel tým Favoritu Brno nastoupit v náhradním složení. Robert Zvolánek se tak přesunul z pozice brankáře do útoku a v bráně jej doplnil zkušený Pavel Šmíd.

I když Brno v základní skupině nezískalo ani bod, v zápasech s kvalitními soupeři si většinou vedlo velmi dobře. V prvním utkání přišla vysoká porážka od pozdějšího vítěze a letošní německé jedničky ze Steinu. Zápas skončil v poměru 9:4.
Ve druhém utkání nastoupilo Brno proti švýcarské jedničce z Pfungenu. Zde rozhodnul o těsné prohře 5:6 až gól ze standardní situace v posledních vteřinách utkání.
Třetí zápas proti mladému nadějnému švýcarskému týmu prohrál Favorit v poměru 2:5 a v posledním utkání proti rakouskému Dornbirnu 2 přišla také porážka 2:4.

Bez bodu v základní skupině tak musel brněnský tým bojovat o konečné deváté místo proti mladému týmu rakouského Sulzu.
Tento zápas měli čestí hráči od začátku ve svých rukách a zvítězili v poměru 7:4.

Po čtyřech odehraných kolech je Favorit Brno na sedmém místě průběžné klasifikace.

V St. Gallenu zvítězil německý tým Steinu, který ve finále porazil 7:5 švýcarský Pfungen. Na třetím místě skončil po výhře 5:4 v prodloužení rakouský tým Dornbirnu 1. Všechny tři týmy, které se umístily na stupních vítězů budou reprezentovat svoji zem na letošním mistrovství světa v belgickém Gentu ve dnech 4. – 6. listopadu.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »