Tým Plzně ovládl závěrečné kolo I. ligy. Do Extraligy postupuje společně se Šitbořicemi.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V sobotu 27. listopadu se v Plzni za zpřísňujících se covidových opatření odehrálo závěrečné třetí kolo I. ligy. Družstvo Startu Plzeň (Ondřej Kydlíček / Josef Reindl) dokázalo naplno využít domácího prostředí, v průběhu turnaje zaváhalo pouze s Brnem a díky 15 získaným bodům ovládlo nejen tento turnaj, ale s čtyřbodovým náskokem i celkové pořadí I. ligy 2021. Díky tomu se v příští sezoně může po roční pauze opět těšit na start v Škoda Extralize.

V ní nahradí svůj první tým druhá dvojice Sokola Šitbořice (Martin Drabálek / Štěpán Urbánek), která do turnaje vstupovala z průběžné první pozice. Tu se mladému týmu, který stále startuje i v soutěži U23, kvůli třem porážkám udržet nepodařilo, ale vybojovaných 9 bodů v celkovém pořadí pohodlně stačilo k obsazení druhého postupového místa.

Třetí místo v konečném pořadí po konzistentních výkonech udrželi hráči MO Svitávky 2 (David Richtr / Jan Stibor), nad jejichž síly byl v závěrečném kole pouze domácí tým. Konečná čtvrtá pozice patří Sokolu Zlín-Prštné 3 (Jan Krejčí / Radim Vavruša), který na triumf ve druhém kole navázal ziskem pěkných 10 bodů a nebýt nepovedeného prvního kola, tak by jistě mohl promluvit i do postupových bojů.

Vyrovnanost spodní poloviny tabulky před posledním kolem předznamenávala zajímavý souboj o záchranu v soutěži. Tím se ale nenechal znervóznit tým Favoritu Brno 2 (Patrik Krejčí / Michal Fryčar), který v prvních dvou zápasech porazil oba postupující celky (Plzeň a Šitbořice) a týmům na sestupových pozicích tak výrazně bodově utekl. I přes zaváhání v dalších zápasech tak pro Brno již nebylo problémem udržet konečnou 5. pozici.

Pankrác Praha nastoupil do závěrečného turnaje v pozměněné sestavě, když Jana Kripnera po boku Petra Šístka nahradil Daniel Faust Jenšík. Tým Pankráce se po vítězství v úvodním kole propadl v důsledku neúspěšného druhého turnaje na poslední místo a ani nyní získaných 7 bodů mu k záchraně nestačilo.

Sestup do II. ligy nedokázal odvrátit ani Spartak Chrastava (Tomáš Brodský / Lukáš Pospíšil), kterému se ani tentokrát nepodařilo navázat na povedené první kolo, v němž získal 10 bodů. Severočeši v Plzni neuhráli ani bod a v tabulce I. ligy tak na ně zbylo 7. místo.

V příští sezoně, která by měla začít již 29. ledna, se v I. lize kromě tří setrvávajících týmů (Svitávka 2, Zlín 3 a Brno 2) představí i sestupivší družstva z Extraligy – Sokol Zlín-Prštné 1 a Sokol Šitbořice 1. Ze druhé ligy soutěž doplní družstvo Favoritu Brno 3, a také Spartak Přerov. Vzhledem k okolnostem tak v I. lize nebude moci startovat vítěz II. ligy Sokol Zlín-Prštné 4, neboť v každé soutěži mohou hrát maximálně dvě družstva z jednoho oddílu.


Autor článku : PETR ŠÍSTEK

Konečné pořadí I. ligy 2021

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »