Na druhém kole Škoda Extraligy zvítězil tým Zlína, který se kvalifikoval také na mistrovství Evropy.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V sobotu 7. května se v tělocvičně základní školy v Želechovicích nad Dřevnicí uskutečnilo 2. kolo nejvyšší české soutěže, jejímž pořadatelem byl oddíl ze Zlína. Sedm nejlepších dvojic pro rok 2022 zde v 21 zápasech bojovalo o další důležité body do průběžné klasifikace.

Po prvním odehraném kole se v nejtěžší situaci nacházely dva týmy. A to sice týmy Prima Nezamyslice ( Petr Přikryl / Martin Přikryl ) , kteří na prvním kole ve velmi oslabené improvizované sestavě nezískali bohužel ani jeden bod. Na druhé kolo již dvojice přijela ve svém původním složení, avšak zranění Petra Přikryla týmu umožnilo odehrát pouze dvě utkání. První z nich prohrál tým z Hané s Favoritem Brno. Ve druhém zápase však dokázal porazit Sokol Šitbořice , nejmladší tým letošního ročníku, stále hrající kategorii U23. Po druhém utkání tak ze zdravotních důvodů nezamysličtí hráči turnaj vzdali a další čtyři zápasy tak bohužel prohráli kontumačně 0:5. Díky jedné výhře se však v turnaji umístili na předposledním, šestém místě. V průběžném pořadí jim tak po odehrání dvou kol patří dělené 6. místo se ziskem pouhých 3 bodů.

Právě tým Sokola Šitbořice ( Martin Drabálek / Štěpán Urbánek ) , kteří se po skvělých výkonech v minulé sezóně dostali do nejvyšší soutěže, předváděl s podstatně papírově silnějšími a zkušenějšími týmy velmi dobré výkony. Většinu zápasů dokázali svým soupeřům značně znepříjemnit a ukázali tak, že se do Extraligy neprobojovali náhodou. Bohužel však ale z tohoto obětavého snažení nevzešel zisk bodu a mladíci ze Šitbořic skončili v turnaji na posledním, sedmém místě. Na děleném 6. místě jsou po dvou kolech spolu s týmem Nezamyslic.

Tým Startu Plzeň ( Ondřej Kydlíček / Josef Reindl ) přijel do Želechovic ve skvělé formě. Po pátém místě na prvním odehraném kole, začal západočeský tým sbírat důležité body hned od prvního utkání, kdy porazil vítěze prvního kola SC Svitávku. K této výhře pak přidali plzeňští ještě tři výhry s týmy Šitbořic, Favoritu Brno a Nezamyslicemi a jednu remízu s týmem MO Svitávky a se 13 body se tak v turnaji umístili na skvělém druhém místě. Tento skvělý výsledek posunul Plzeň v průběžném pořadí na čtvrté místo s náskokem tří bodů na MO Svitávku.



MO Svitávka ( Jiří Hrdlička ml. / Roman Staněk ) začala turnaj remízou proti svým oddílovým kolegům z MO Svitávky. V dalších pěti utkáních již prohrála pouze jednou. Konečný součet po dalších dvou remízách a dvou výhrách byl 9 bodů. To stačilo ve vyrovnaném turnaji až na páté místo. V celkovém pořadí se tak tým ze Svitávky posunul o jednu pozici a s minimální ztrátou tří bodů na tým z Plzně tak hájí páté místo.

Nově složený tým pro tuto sezónu reprezentující SC Svitávku ( Jiří Hrdlička / Jan Kripner ) nezískal ve druhém kole tolik bodů jako v tom prvním, potvrdil ale svoji roli favoritů pro letošní sezónu. V šesti utkáních první tým Svitávky třikrát zvítězil a jednou remizoval. To znamenalo v součtu 10 bodů a na horší vzájemný zápas s Favoritem Brno, který Svitávka prohrála o pouhý gól, se tak musela spokojit se čtvrtým místem. V celkovém pořadí je ale díky náskoku z prvního kola SC Svitávka stále na druhém místě a má tak velmi dobrou výchozí pozici na podzimní část letošní sezóny.


Tým Favoritu Brno ( Jan Havlíček / Robert Zvolánek ) si vedl bodově téměř stejně jako na prvním soutěžním kole. V turnaji po dobrých výkonech získal po třech vítězných a jednom remízovém utkání 10 bodů. Tento bodový zisk díky lepšímu vzájemnému zápasu stačil na třetí místo, na kterém se brněnský tým umístil i na kole prvním. Reprezentanti ČR z posledního mistrovství světa jsou tak po dvou kolech průběžně na dobrém třetím místě.

Pořádajícímu týmu Sokola Zlín – Prštné ( Ludvík Písek / Miroslav Gottfried ) se na druhém kole dařilo skvěle. V turnaji z šesti zápasů zvítězili hned pětkrát. Jedinou bodovou ztrátu zaznamenal zlínský tým v zápase s SC Svitávkou, který prohrál. S 15 získanými body ale druhé soutěžní kolo nakonec s přehledem vyhrál a v celkovém pořadí se tak posunul na první pozici a má tak přímo skvělou výchozí pozici pro další dvě podzimní kola.

Na základě prvních dvou odehraných kol se po sečtení nominačních bodů bude určovat také tým, který bude ČR reprezentovat na letošním mistrovství Evropy kategorie Elite. Evropský šampionát se uskuteční dne 18.6. v Maďarsku. Tuto prestižní akci bude hostit město Nyiregyhaza. V případě, že by za Českou republiku startoval pouze jeden tým, měl by to být tým Zlína.

Odkaz na fotogalerii ze 2. kola Škoda Extraligy – foto Petr Hrušecký :
https://eu.zonerama.com/PetrHP/Album/8384067?fbclid=IwAR36pT30dJX7hBKubmyjZF1abJlpIq5AusFzjR0TOxAlU74I4LYsf0otovU






Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »