Tým Sokola Zlín – Prštné 3 zvítězil na třetím kole I. ligy. Společně se Svitávkou postupují do Extraligy pro rok 2023.

Übersetzen / Translate / Přeložit

Ve sportovní hale ve Svitávce se opět po čtrnácti dnech konal turnaj v kolové. Po zdařilém juniorském domácím šampionátu bylo na programu třetí, poslední kolo, druhé nejvyšší české soutěže kategorie Elite.

V I. lize startuje sedm týmů. Sezóna I. ligy čítá tři soutěžní kola a po odehrání těchto tří kol a součtu bodů pak týmy na prvních dvou místech postoupí do Extraligy a poslední dva týmy v další sezóně startují ve II. lize.

Po dvou odehraných kolech hájily první dvě příčky s velkým náskokem týmy MO Svitávky 2 ( David Richtr / Jan Stibor ) a Sokol Zlín – Prštné 3 ( Tomáš Horák / Radek Adam ). Do posledního kola šly tak oba týmy s pohodlným náskokem na zbytek startovního pole.

Ani na posledním soutěžním kole oba týmy nepolevily. Zlínský tým získal v šesti zápasech hned pět vítězství a tedy 15 bodů. Jediné body ztratili zlínští hráči v zápase se Šitbořicemi, ve kterém podlehli v poměru 2:4. Ostatní zápasy ale zvládli bez větších potíží a v turnaji získali první místo. V roce 2023 si tak mladý tým, stále ještě soutěžící v kategorii do 23 let, zahraje nejvyšší českou soutěž a doplní tak v sedmičlenném startovním poli svoje oddílové kolegy, kteří získali v minulém roce titul na domácím šampionátu.

Tým Svitávky měl před posledním kolem vysoký náskok na druhý tým Zlína. Pro třetí tým již bylo téměř nemožné, aby Svitávku dostihnul. Přesto ale nebylo nic rozhodnuto, jelikož Svitávka nemohla hrát z důvodu absence Jana Stibora v původním složení. Právě za něj nastoupil v turnaji po boku Davida Richtra Jan Hrdlička, který ale svoji roli skvěle zastal a po zisku 11 bodů za tři vítězství a dvě remízy se Svitávka mohla těšit ze třetího místa v turnaji, na kterém skončila se stejným bodovým ziskem díky horšímu gólovému rozdílu s týmem Šitbořic. Díky tomuto výsledku postoupila Svitávka do Extraligy pro příští rok z prvního místa. Pokud ani jeden ze dvou týmů aktuálně startujících v Extralize nesestoupí, budou Richtr se Stiborem již třetí svitáveckou dvojicí ve startovním poli.

Tým Sokola Šitbořice 2 ( Marek Topolář / Miroslav Starý ) měl po prvním odehraném kole velkou bodovou ztrátu. Místo Miroslava Starého totiž musel nastoupit jako náhradník jeden z juniorů a po prvním kole měly Šitbořice v tabulce velké manko, které musely dohánět. Ve druhém kole se již Šitbořicím v původním složení vedlo o poznání lépe. Na třetím kole pak se ziskem 11 bodů za tři výhry a dvě remízy skončili šitbořičtí na druhém místě. Celkový součet po třech odehraných kolech stačil Šitbořicím na celkové třetí místo a v roce 2023 tak budou opět startovat ve druhé nejvyšší soutěži.

Další zlínský tým ve startovním poli , Sokol Zlín – Prštné 2 ( Jan Krejčí / Radim Vavruša ) na třetím kole nezopakoval skvělé výsledky ze druhého kola, na kterém nasbíral velké množství bodů. Ve třetím kole skončil s pouhými třemi body na šestém místě a celkovém pořadí pak skončil na čtvrtém místě, což znamená, že pro příští sezónu také setrvává v I. lize.

Stejný počet bodů, ale horší brankový rozdíl jako zlínský tým měl také mladý tým Favoritu Brno 2 ( Patrik Krejčí / Michal Fryčar ). Brněnský tým uhrál na posledním soutěžním kole devět bodů za tři výhry. Ve třetím kole tak skončil na dobrém čtvrtém místě. V průběžném pořadí obsadil pátou příčku a také se v I. lize představí i v příští sezóně.

Další z brněnských týmů, Favorit Brno 3 ( Marek Krejčí / Dalibor Rožnik ) uhrál na posledním kole pouze 3 body za jednu výhru. Po lepších výkonech v prvních dvou kolech ale bohužel spolu s bodovým ziskem z posledního turnaje nezískali brněnští dostatek bodů pro udržení v soutěži a ze šestého místa tak sestupují do II. ligy pro rok 2023.

Po dvou kolech byl papírově jasně nejslabším týmem startovního pole tým Spartaku Přerov ( Libor Pánek / Filip Váňa ). Přerovská dvojice se ale na posledním soutěžním kole vybičovala k překvapivě dobrým výsledkům a se ziskem 8 bodů obsadila v turnaji páté místo. V součtu bodů to ale nezměnilo nic na tom, že právě Přerov sestupuje do II. ligy z posledního místa.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »