České týmy získaly páté a šesté místo na prvním kole světového poháru.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V rakouském St. Pöltenu nedaleko Vídně se 11.června uskutečnilo první kolo letošního seriálu světového poháru.
Ten bude letos čítat pouze šest namísto osmi soutěžních kol + finále.
Česká Republika má letos po několika letech z důvodu zkrácení formátu soutěže pouze dvě startovní místa namísto původních tří. Tento krok byl odůvodněn tím, že tři startovní místa budou mít pouze země, jejichž reprezentanti získali na posledním mistrovství světa medaile.

Dvěma týmy kvalifikovanými pro letošní sezónu světového poháru jsou Favorit Brno ( Jan Havlíček / Robert Zvolánek ) a Sokol Zlín ( Ludvík Písek / Miroslav Gottfried ). Oba české týmy nastoupily hned v prvním kole.

Sokol Zlín si v silnější ze dvou skupin vedl dle papírových předpokladů, když porazil nejslabší tým z maďarského Baje vysoko 18:1. Maďarský tým zřejmě stanovil nelichotivý rekord , když během pěti zápasů v turnaji utržil neuvěřitelných 80 branek a dokázal skórovat pouze osmkrát.
Další tři body získali zlínští hráči proti švýcarskému Frauenfeldu, který je čtvrtým týmem švýcarské kvalifikace pro světový pohár. V turnaji nastoupil tento tým jako náhradní tým za indisponovaný Altdorf. Zlín zvládnul v zápase zvítězit v poměru 4:3.
S německým Schiefbahnem, který má v letošním roce opravdu skvělou formu, se bohužel nepodařilo získat ani bod, zápas skončil prohrou 3:6.
Poslední skupinový zápas proti bronzovému týmu z posledního mistrovství světa, rakouskému Dornbirnu, podlehnul Zlín vysoko 1:10.
6 bodů za dvě vítězství znamenalo třetí místo ve skupině a Zlín se tak čekal zápas o páté místo.

Favorit Brno měl skupinu papírově lehčí. Jediným velkým soupeřem měl být druhý nejlepší německý tým reprezentující oddíl Obernfeldu. Tento favorit na vítězství v turnaji ale nepřijel v původním složení, kvůli nemoci jednoho z hráčů.
V prvním zápase zvítězilo Brno těsným výsledkem 6:5 proti nováčkovi soutěže. Mladý perspektivní tým z Mosnangu v zápase zanedlouho vedl už o tři branky. Hráčům Favoritu Brno se ale ve druhém poločase podařilo svoje manko snížit a několik okamžiků před koncem utkání dokonce vstřelit vítěznou branku. Zápas skončil vítězstvím Brna 6:5.
Druhý zápas proti dalšímu nováčkovi světového poháru, rakouskému Sulzu, měl podobný průběh i obsazení. I rakouští mladíci ještě stále mohou nastoupit v kategorii U23. Zápas opět skončil těsným vítězstvím Brna o jediný gól v poměru 3:2
Třetí zápas odehrála brněnská dvojice proti domácímu rakouskému týmu ze St. Pöltenu. Zřejmě díky výhodě domácího prostředí trápili jindy papírově slabší rakouští hráči české reprezentanty v první i ve druhé půli. Brno ale nakonec zvítězilo, potřetí v řadě o jediný gól, v poměru 2:1.
V posledním skupinovém utkání narazil Favorit Brno na německý Obernfeld. S tím si mohl dokonce dovolit remizovat. V posledních okamžicích zápasu ale bohužel pro Brno německý tým skoroval a zvítězil o dvě branky v poměru 6:4. Tento výsledek sesadil Favorit Brno z průběžně prvního na třetí skupinové místo.

Oba české týmy se tak umístily ve svojí skupině na třetím místě a měly se tak utkat v zápase o celkové páté místo.
Tento zápas začal lépe pro Zlín, když bez větších potíží vedl již o tři branky. Poločas utkání vyzněl pro Zlín docela jasně v poměru 4:1. Ve druhém poločase se ale Brnu podařilo nepříznivý výsledek dotáhnout. Základní hrací doba skončila remizovým skore 5:5. Ovšem z poslední akce vzniknul Brnu nárok na přímý úder z velké vzdálenosti přibližně deseti metrů. Brněnský hráč Jan Havlíček tuto šanci překvapivě využil a skvělou střelou nad přední kolo rozhodl zápas, aniž by se muselo odehrát prodloužení, či dokonce trestné údery. Brno tak zvítězilo v českém „derby“ nad Zlínem 6:5 a oba týmy se tak umístily na 5. a 6. místě.

Vítězem prvního kola a tím pádem i vedoucím týmem celkového pořadí po prvním kole se stal německý tým Schiefbahnu, který zvítězil v napínavém finálovém zápase nad rakouským Dornbirem. Stupně vítězů pak na třetím místě uzavřel také německý tým Obernfeldu.

2. kolo světového poháru se uskuteční ve francouzském Dorlisheimu dne 27. srpna. V něm nastoupí z prvních dvou týmů pouze tým Sokola Zlín. Dalším českým týmem na druhém kole tohoto seriálu bude tým MO Svitávky ( Jiří Hrdlička ml. / Roman Staněk ) , kteří pro tento start dostal divokou kartu.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »