O vítězi prvního kola juniorské I. ligy musel rozhodnout až lepší brankový rozdíl. Kombinovaný tým Brno/Zlín vede před Svitávkou.

Übersetzen / Translate / Přeložit

V tělocvičně brněnského Favoritu se v sobotu 21. ledna uskutečnilo první kolo I. ligy juniorů.
Do této soutěže se probojovalo 7 nejlepších týmů věkové kategorie do 19 let , které o postup bojovaly v kvalifikaci na konci loňského roku.
V této kategorii se letos očekává vyrovnaný souboj o první příčky mezi čtyřmi týmy. Hlavními favority jsou týmy Šitbořic, Chodska, Svitávky a kombinovaný tým Brno/Zlín.

Právě poslední dva jmenované týmy si v turnaji vedly nejlépe, když získali shodně 16 bodů za 5 výher a 1 remízu.
Hned první utkání celého turnaje proti sobě sehrály týmy MO Svitávky ( Michal Musil / Martin Konečný ) a tým Brno/Zlín ( Tadeáš Červík / Jáchym Baxa ). Tento zápas skončil nerozhodně v poměru 1:1. Poté již v turnaji ani jeden z týmů neztratil ani bod a ve všech dalších utkání zvítězil.
O konečném pořadí na prvním a druhém místě tak musel rozhodnout až brankový rozdíl a ten měl lepší kombinovaný tým Brna a Zlína. Získal tak v turnaji první místo a také 7 bodů do nominační tabulky pro mistrovství Evropy. Svitávka je tak v průběžném pořadí na druhém místě s 6 nominačními body.

O třetí místo se v turnaji utkaly týmy Šitbořic ( Šimon Urbánek / Dominik Šabata ) a Chodska ( Jan Holar / Martin Kobes ). I tyto dva týmy získaly shodný počet bodů, jelikož v turnaji dvakrát prohrály a jejich společné klání také skončilo remízou 2:2. Se ziskem 10 bodů tak i o třetím místě musel rozhodnout brankový rozdíl. Zde měly Šitbořice znatelný náskok a obsadily tak v turnaji třetí místo. Západočeský tým z Chodska tak skončil na čtvrtém místě.

Čtveřici faovritů doplní v letošní sezóně první ligy ještě týmy Přerova, Olomouce a věkem ještě žákovská dvojice ze Zlína. Týmy na pátém až sedmém místě tvoří podstatně mladší hráči a do bojů o medailová umístění zřejmě v letošní sezóně příliš nepromluví a v juniorské I. lize budou sbírat cenné zkušenosti.

Juniory čekají ještě dvě kvalifikační kola a mistrovství České republiky. Druhé kvalifikační kolo se uskuteční 11. února v Chodsku.

Konečné pořadí – I. liga juniorů – Brno

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »