Kombinovaný tým Brno / Zlín 1 získal titul v kategorii do 23 let. Vítězí také v nominaci na Mistrovství Evropy.

Übersetzen / Translate / Přeložit

I další věková kategorie ( do 23 let ) má svoje mistry republiky pro rok 2021. Na finálovém turnaji hráli nejlépe hráči týmu Brno / Zlín 1.

Krátce po odehrání Mistrovství ČR v kolové kategorie juniorů je dobojováno už i ve věkové kategorii do 23 let.
Finálový turnaj se uskutečnil opět v Brně a nabídnul celkem 15 zápasů ve kterých se o prvenství utkalo 6 nejlepších týmů.

Tři týmy, kteří byly favority již na prvním kole opět potvrdily svoji roli a rozdělily si medailové umístění. Věkový rozdíl mezi hráči prvních tří a poté ostatních týmů byl letos poměrně znatelný.

Po vyrovnaném prvním kole již ve druhém kole nemuselo rozhodovat skóre. S plným počtem bodů v turnaji zvítězil kombinovaný tým Brno / Zlín – ( Michal Fryčar / Tomáš Horák ) a získali tak titul mistrů republiky v kategorii do 23 let. Vyhráli také nominaci na Mistrovství Evropy U23 a to i když měli po odehrání dvou soutěžních kol stejný počet nominačních bodů jako tým Šitbořic. V případě rovnosti bodů po odehrání všech soutěžních kol dostává dle pravidel přednost tým, který se lépe umístil na finálovém turnaji. Jelikož se letos hráli celkem pouze dvě kola namísto čtyř, získal tým Brno / Zlín i toto prvenství.

Na finálovém turnaji i v celkovém pořadí na druhém místě skončil tým Sokola Šitbořice ( Martin Drabálek / Štěpán Urbánek ) , který v turnaji prohrál pouze jednou s pozdějšími vítězi. Šitbořičtí se tak mohli radovat ze stříbrných medailí.

Bronzové medaile získal další kombinovaný tým Svitávka / Praha ( Jan Hrdlička / Jan Kripner ) , kteří ve finálovém turnaji prohráli dvakrát a měli tak ztrátu šesti bodů.

Na dalších třech místech mimo podium se poté seřadily týmy, jejichž šance v této kategorii ještě přijde v dalších letech.

Na čtvrtém místě skončili juniorští mistři pro tento rok ze Svitávky ( David Petr / Michal Musil ) , na pátém místě pak kombinovaný tým Brno / Zlín 2 ( Tadeáš Červík / Vojtěch Baxa ) a šestici nejlepších týmů této věkové kategorie uzavíral tým Sokola Zlín – Prštné ( Vacláv Vrzala / Vendelín Helis ).

Zda-li se vrchol sezóny kategorie do 23 let je stále nezodpovězenou otázkou. Z důvodu nastupujících omezení měla být tato akce v roce 2020 jedinou mezinárodní akcí, ale byla nečekaně zrušena týden před samotným konáním. Vše tak bude záležet na situaci v Evropě a hlavně ve Švýcarsku, kde by se Mistrovství Evropy U23 mělo letos uskutečnit. Termín je stanoven na 25. září.

Autor příspěvku

Poslední články

Rozhovory

Aktuální výsledky

Übersetzen / Translate / Přeložit »